Starbucks Rusya kararını duyurdu

ABD'li kahve zinciri Starbucks, yaklaşık 15 yıldır faaliyet gösterdiği Rusya pazarından ayrılma kararı aldığını duyurdu.

Starbucks Rusya kararını duyurdu
Starbucks Rusya kararını duyurdu
GİRİŞ 23.05.2022 18:29 GÜNCELLEME 23.05.2022 18:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD'li hızlı servis restoran zinciri McDonald's'ın ardından Starbucks da Rusya'dan çıkacağını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, Starbucks'ın 8 Mart'ta tüm Starbucks ürünlerinin sevkiyatı da dahil olmak üzere Rusya'daki tüm ticari faaliyetleri askıya aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şirketin Rusya pazarından ayrılma kararı aldığı ve artık pazarda bir marka varlığına sahip olmayacağı kaydedildi.

Rusya'daki yaklaşık 2 bin çalışana 6 ay boyunca ödeme yapılacağı belirtilen açıklamada, çalışanların Starbucks dışındaki yeni fırsatlara geçişlerine de yardımcı olunacağı ifade edildi.

Rusya'daki ilk mağazasını 2007'de açan Starbucks'ın ülkede lisans sahibi Alshaya Group tarafından işletilen 130 mağazası bulunuyor

Starbucks, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından 8 Mart'ta ülkedeki tüm ticari faaliyetlerini askıya aldığını duyurmuştu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Rusya'daki operasyonlarını gözden geçiren şirketlerin sayısı da artış göstermeye devam etmişti.

Son olarak McDonald's, 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çıkacağını ve operasyonlarını satma sürecini başlattığını açıklamıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Türk Vatandaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bizden de defolup gitse yahudi.
    Cevapla
  • Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Birde bizden ayrılsalarda, söz dinletemediğimiz gençlerimiz bunlardan kurtulsa
    Cevapla
  • Mehmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bizden de ayrılsalar. Millet özenti mis gibi çayımız var, kahve içince kendini bir şey zannediyor.
    Cevapla
  • Karanlık Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar iyi şeyler. O zincir başka bir firma marka tarafından daha uygun fiyatla işler. Bununda Rus devleti yapabilir. Zira Starbucks soygun makinası. Bir kahve 20/ 30 TL olur mu? Ülkemizde de aynı soygunu sürdürüyor. Sanki başka kahve yapan yok. Ayrıca fenflasyonuda artırıyor. Neden? Ona bakan 15 /20 ye çay kahve satmaya başlıyor. İyi mi şimdi? Gençlerimizi, öğrencileri söğüş. Tek işi bu. Sanki kahve ona kaldı.
    Cevapla