Dünya Ekonomik Forumu Davos'ta başladı: Rusya davet edilmedi

100'den fazla ülke temsilcisinin katıldığı 4 gün sürecek Dünya Ekonomik Forumu Davos'ta başladı. Rusya ise Ukrayna saldırısı nedeniyle bu yıl Davos'a davet edilmedi.

Dünya Ekonomik Forumu Davos'ta başladı: Rusya davet edilmedi
Dünya Ekonomik Forumu Davos'ta başladı: Rusya davet edilmedi
GİRİŞ 22.05.2022 17:18 GÜNCELLEME 22.05.2022 17:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dünya Ekonomik Forumu İsviçre'nin Davos kasabasında başladı.
4 gün sürecek zirve 100'den fazla ülke temsilcisine ve 2 bin 500'ün üzerinde katılımcıya ev sahiplik yapacak.

Rusya, Ukrayna saldırısı nedeniyle bu yıl Davos'a davet edilmedi. Rusya'nın daha önce kullandığı bina ise Ukraynalı sanatçılar tarafından "Savaş Suçları Evi"ne dönüştürüldü. 

Rusya'nın daha önce kullandığı binanın dışındaki tabelada, "Bu bina Rusya'nın Davos'taki eviydi, şimdi ise Rusya'nın Savaş Suçları Evi" ifadelerine yer verildi.

Binada Ukrayna başsavcılığı ve Uluslararası Af Örgütü tarafından elde edilmiş bilgiler ışığında Ukrayna'da işlenen savaş suçlarına ait fotoğraflardan oluşan bir sergi düzenlenecek

Dünya Ekonomik Forumu pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra ilk kez yapılıyor. Foruma, dünyadan 50 devlet lideri ve 2 bin 500 iş insanı katılacak.

Rusya ise Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle bu yıl boykot ediliyor. Ne Moskova hükümetinden ne de Rus iş dünyasından davet edilen var. Bu yılki toplantı, “Dönüm noktasındaki tarih; Hükümet Politikaları ve İş Dünyası Stratejileri” temasıyla düzenleniyor. 4 gün sürecek Davos Ekonomik Forumu 26 Mayıs'ta sona erecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha da davosa gitmedik.
    Cevapla
  • Baki 1 yıl önce Şikayet Et
    Bombalayan gitsin. Şer odağı olmuş orası, terör örgütleri neden saldırmıyor. Saldırmaz asıl terörist onlar...
    Cevapla
  • Ali Can Yücel 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın savaş suçları işlediğini dünya top yekün haykırmaktan kaçındığı sürece yapılanların hepsi benim gözüm de rusyaya ve Rus halkına karşı organize zorbalıktır. Ne yani Amerika demokrasi havarisi mi?
    Cevapla
  • Lpg 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeden Babyjohn davet edildi mi acaba ?
    Cevapla
  • Efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanlar toplandı desene. Eyvah eyvah yine hangi tiyatroyla milleti kandıracaklar. Dünya nüfüsunu düşüremediler bir türlü. Allah sizi bildiği gibi yapsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle