Binance kurucusu milyarder Changpeng Zhao, Luna yüzünden artık 'fakir'

Dev kripto para borsası Binance’ın kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, kripto token LUNA çöktükten sonra ‘fakir’ olduğunu belirtti. Dünyanın en büyük kripto para borsasının kurucusu Zhao, bir habere göre milyarder bir hayat sürse de, milyar doları aşan kaybı attığı Tweet’in gerçek olup olmadığı sorularını akıllara getiriyor.

GİRİŞ 22.05.2022 16:15 GÜNCELLEME 22.05.2022 22:45
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış
  • Kripto paraları ilk olarak Fed'in faiz artırım kararı ve bu faiz artışının devam edeceği yönündeki mesajlar vurdu.
  • Ardından Sabit coin olan TerrraUSD ve Luna'nın çökmesiyle başlayan sert düşüş 1 trilyon doları buhar etti.
  • Nisan başında 2.1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının toplam değeri 1.2 trilyon dolar seviyelerine geriledi.
  • Geçen yılın kasım ayında 69 bin doları aşarak tarihi rekor kıran Bitcoin, bu çöküşle beraber 24 bin 500 dolara kadar gerileyerek 1.5 yılın en dip seviyesini gördü.
  • Uzmanlara göre kripto paralarda henüz dip seviye daha görülmedi.
     

Dünyanın en büyük ve en popüler kripto para borsası Binance'ın kurucusu Zhao, attığı bir Tweet’te, borsanın LUNA kripto birimine yalnızca 1 ay önce 1.6 milyar dolarlık yatırım yaptığını duyurdu. Bu yatırımdan 1 ay sonra meydana gelen çöküşün ve yatırımın 2 bin 200 dolara gerilemesinden sonra kurucu, ‘yine fakir’ olduğunu açıkladı.

Bitcoin'de kritik eşik!Bitcoin'de kritik eşik!

Luna depremi sürüyor Bitcoin toparlanamadıLuna depremi sürüyor Bitcoin toparlanamadı

15 MİLYON LUNA TOKENİ VAR

Aynı zamanda attığı Tweet’te Zhao, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’ın 15 milyon Luna tokenine sahip olduğunu belirtti. Binance, Luna’nun dayandığı Terra ağına yaptığı 3 milyon dolarlık yatırım karşılığında 2018’de bu tokenleri aldı. Zhao’ya göre, Luna tokenleri pazartesi günü itibariyle ‘ne devredildi ne de satıldı.’

Kripto para balonu mu patladı! 1 trilyon dolar buhar olduKripto para balonu mu patladı! 1 trilyon dolar buhar oldu

Kripto yasasında sona gelindiKripto yasasında sona gelindi

1,6 MİLYAR DOLAR 2200 DOLARA DÜŞTÜ

Binance’ın LUNA Holdings’i, kripto paranın en yüksek değerine ulaştığı nisan ayı başlarında 1,6 milyar dolar değerindeydi. Ancak son çöküşü bu değeri bu hafta yaklaşık 2 bin 200 dolara düşürdü.
Binance CEO’su Changpeng Zhao

LUNA’nın değeri, özellikle son iki haftada hızlı bir şekilde düştü. Bu düşüş, TerraUSD‘nin iki hafta önce ABD dolarına sabitlenmesini kaybetmesiyle başladı. İki tokenin değerlenin birbirine bağlı olması da bu durumda fazlasıyla etkili oldu.

Tarihi çöküş sonrası LUNA'nın kurucusundan flaş çıkış: Olmayacak, üzgünüm!Tarihi çöküş sonrası LUNA'nın kurucusundan flaş çıkış: Olmayacak, üzgünüm!

Zhao pazartesi günü, Terra ekibini önce perakende yatırımcılarına geri ödeme yapmaya çağırdı. Tahminlere göre 45 yaşındaki Binance kurucusu, yaklaşık 14.8 milyar dolar servete sahip. Forbes’a göre Zhao’nun servetinin büyük kısmı Binance’deki tahmini yüzde 70 hissesinden geliyor.

Başkan Erdoğan'dan kripto para açıklaması! Elon Musk'la ne görüştü?Başkan Erdoğan'dan kripto para açıklaması! Elon Musk'la ne görüştü?

DO KWON GÜNEY KORE'DEKİ ŞİRKETİN KAPANIŞIYLA İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNDU

UST ve LUNA krizinin mimarı Terraform Labs'in büyük çöküşten 9 gün önce Güney Kore ofislerini kapattığının ortaya çıkması bu krizin bir dolandırıcılık vakası olduğuna dair görüşleri güçlendirmişti.

Terraform Labs Kurucu ve CEO'su Do Kwon

Terraform Labs Kurucu ve CEO'su Do Kwon ise şirket kapatma sürecinin çok önceden başladığını belirterek "Kore'deki Terra ofisinin yaşanan 'kazadan' kısa bir süre önce kapatılması tamamen tesadüftür" dedi. Do Kwon bunun yanında Güney Kore'den kriz sebebiyle kaçmadığını zaten aralık ayından bu yana Singapur'da olduğunu belirtti

KAYNAK: SHİFTDELETE
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 78
  • Ali akkk 1 yıl önce Şikayet Et
    İnandık mı
    Cevapla
  • Abdullah kul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan elde tutamadıktan sonra ben böyle paranın...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Elinle tutamadığın varlık senin değildir
    Cevapla
  • Ivan divan delen 1 yıl önce Şikayet Et
    Aaaaa laaaaa Luna ala luna
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hırsız ülkeler de olsaidi hiç zarar edip fakır kalmazdı, todex gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle