Kripto para balonu mu patladı! 1 trilyon dolar buhar oldu

Analiz şirketi Coinmarketcap’in verilerine göre, nisan başında 2.1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının toplam değeri 1.2 trilyon dolar seviyelerine geriledi.

GİRİŞ 22.05.2022 07:39 GÜNCELLEME 22.05.2022 10:33
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Yapısı gereği ortaya çıktığı günden bu yana birçok kez sert iniş ve çıkışın yaşandığı kripto para piyasası, enflasyondaki artış ve bu paralelde oluşan yüksek faiz ortamı ile kasım ayından bu yana ağır darbe aldı.

Yüksek enflasyonist ortamda riskli varlıklardan kaçışın ivme kazanmasıyla başlayan düşüşe, Luna'da son yaşananlar da eklenince; güvenilirliğin sorgulandığı piyasada Bitcoin ve Ethereum üst üste 7'nci haftayı da kayıpla tamamladı. Bu gelişmelerle analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, nisan başında 2.1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının toplam değeri 1.2 trilyon dolar seviyelerine geriledi. Bitcoin 558.6 milyar dolarla en yüksek piyasa değerine sahip kripto varlık olurken, ikinci sırada 237.6 milyar dolarla Ethereum geliyor.

44.500 DOLAR ERİME
Geçen yılın kasım ayında 69 bin doları aşarak rekor kıran Bitcoin'in fiyatı, bu ay piyasada oluşan istikrarsızlık ortamı ile 24 bin 500 dolara kadar gerileyerek 1.5 yılın en dip seviyesini gördü. 29 bin 100 dolar seviyelerinde dengelenen Bitcoin'de 7 haftalık kayıp yüzde 40'a dayandı.

Kripto paralar arasında en yüksek ikinci piyasa değerine sahip Ethereum'un fiyatı da geçen yılın kasım ayında 4 bin 870 dolarla zirveyi görmüş, o tarihten sonra düşüş trendine girmişti. Sabit coinlerdeki düşüşün sıçramasıyla nisan başında bulunduğu 3 bin 590 dolar seviyelerinden 1.925 dolara kadar gerileyen Ethereum'un fiyatı, arka arkaya 7. haftayı da kayıpla kapatarak 1.960 dolar seviyesinde dengelendi. Ethereum'da söz konusu 7 haftanın kaybı yüzde 45 oldu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Habire uyardık Almayın şu mereti diye.Yahu olmayan bir şey alınırmı.Akıl var mantık var.
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    parayı yönetn güçlerin gözünde altın gümüş dolar AYNIDIR. DİLEDİĞİNİ YÜKSELTİR. DİLEDİĞNİ ALÇALTIR.. konuyı anblaamayan bildiği işi yapsın. bak biccoin yüzde 40 düştü yağ şeker un yüzde 300 yükseldi. bu işi d epalnalyan bu çevredir. iblöeyenm öğrensin. paradan stoktan para vurgunu yapanların kazancı haramdır. ister altın stokla istr dolaar ister şekker yağ. adı öenmli değil sotok haram NET... bugün gıda stoklayıp para kazandığını sananlaar hem hain hem kaznçları haramdır. zaten onlara sadece dert olacak kzanç sandıkalrı.. GÖNLÜ RAHAT OLNALAR RAHT OLSUN İYİCE.
    Cevapla
  • dedekonomist 1 yıl önce Şikayet Et
    herkes anladığı işi yapsın bildiği konuda konuşsun. belli ki buradakiler bu işten anlamıyor. kritptoya 1 trilyon yatıran babalar AVCI idi. kayıp bir trlyon AV idi. AVCI AVLADI. parayı yönetenBABALAR dilediğinde altını ucurur dilediğinde doları dilediğinde başka bir şeiy. nasıl avlamak istiyoprsa öyle palnlar ve avlar. kripto işi altın gümüş döviz almaya stoklamaya benzer. farkı sıfır. yanlış diyen o haşde tüm malını dolar yapsın yemezler değil mi. güöüş yap. döviz yap. neden korkuyrosunuz. bu da öyle. artık paran varsa dörde bölecksin. bir altın iki döviz üç kripto dört nakit. yoksa boş boş konuşmayın.
    Cevapla
  • Ali veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye buhar olsun birileri alırken çıkıyorsa satarkende düşüyor demekki sattılar buhar olan ne
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek bir değeri olan hiçbir ürün böyle fiyat düşüşüyle karşıkarşıya kalmaz. Böyle uyduruk ürünlerin fiyatı da birileri tarafından insanların cebindekilerden çalmak için bir çıkarılır bir indirilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle