Osmaniye’de köylülerden ucuz süt fiyatına tepki

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki süt üreticileri, Ulusal Süt Konseyi tarafından litre fiyatı 7,5 TL olarak açıklanan sütün 5,5 TL'den alınmasına tepki gösterdi.

Osmaniye’de köylülerden ucuz süt fiyatına tepki
Osmaniye’de köylülerden ucuz süt fiyatına tepki
GİRİŞ 22.05.2022 01:07 GÜNCELLEME 22.05.2022 01:08
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ulusal Süt Konseyi 5 Mayıs’ta yaptığı açıklamada 2022 yılı için 15 Mayıs’tan geçerli olmak üzere çiğ sütün litre fiyatını 7,5 TL olarak açıkladı. Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde geçen Nisan ayına kadar süt birlikleri tarafından köylülerden 4,5 TL'ye alınan sütün litre fiyatı Mayıs ayında 5,5 TL yapıldı.

Kadirli ilçesine bağlı Kayasuyu Köyü'nde besicilik yapan Bilgin Ekti, “Sütün litre fiyatı 7,5 lira olarak açıklanmasına rağmen Kadirli ilçesi genelinde süt 5,5 liradan alınmaya devam ediyor. Biz bu durumu sorduğumuzda da Mayıs ayının sonunu işaret ediyorlar. 'O zaman zamlanır' diyorlar. Halbuki litre fiyatı 7,5 lira olarak açıklanmasına rağmen bunu uygulamıyorlar” dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • raziye 1 yıl önce Şikayet Et
    sizde bulduda bunuyorsunuz daha ne olsun
    Cevapla
  • Sütçü 1 yıl önce Şikayet Et
    Verme dayı, Osmaniye merkezde 6 ayan beri 8 ₺
    Cevapla
  • Fırat 1 yıl önce Şikayet Et
    Et ve süt ürünleri pahalı.Geliri az olan bir aile bu fiyatlarla evine nasıl et ve süt alabilir?Et fiyatları 100 liranın altında olmalı.Ucuz üretim yapamayan bu işi yapmasın.
    Cevapla
  • Sadri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işler öyle sizin dediğiniz gibi oluyor ise siz de yemek mecburiyetinde değilsiniz tepkinizi gösterin.
    Cevapla
  • Cevat baran 1 yıl önce Şikayet Et
    geçen yıl süt yemi doksan besi yemi yetmiş beş TL idi şimdi süt yemi üçyüz elli besi yemi üçyüzotuz . kaliteli süt üretimi üretimi için ineğine bu yemleri yedirmen lazım devletin Küçük üreticileri desteklemesi lazım yoksa inekler kesime gidecek ozaman etide sütüde tarih kitabında görürüz bu şartlarda süt on TL olsa bile üretici zarar ediyor ben çiftçiyim hem süt ineği bakıyorum
    Cevapla
  • yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    ucuz üretim nasıl olsunki yemin torbası 350 lira olmuş üreticilerde insan biz alışmışız tüketmeye onlarda verdiği emeğin karşılıgını istiyo
    Cevapla
  • Eyyüp 1 yıl önce Şikayet Et
    20 liraya tekelcilr satıyor haram zedeler
    Cevapla
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    100 TL isteyin ALLAH tan korkun .
    Cevapla
  • Sadri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir malın değerini satan belirlemiyor ise o işi yapan üretici nasıl aşırı kar edebilir ki? Kar ederse fiyatları düşer arz talep meselesi Bu milletin öz evladı çiftçidir sizi babanızın köyünde tarıma davet ediyorum aynı ceddiniz gibi üretici olmaya
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Çiftçi ile ne alakası var. Yeme zam geliyor adamlar zaten boğaz tokluğuna yaşıyor. Samanın balyasından haberin var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle