Avro ve dolara Ruble darbesi! Rekora koşuyor

Rusya'ya Ukrayna'yı işgali nedeniyle Batı'nın uyguladığı sert yaptırımlara rağmen Rus rublesi, yeniden toparlanmaya başladı. Savaş öncesi değerini yakalayan Rus rublesi, Euro ve Dolar karşısında yeni rekor seviyeye ulaştı.

Avro ve dolara Ruble darbesi! Rekora koşuyor
Avro ve dolara Ruble darbesi! Rekora koşuyor
GİRİŞ 20.05.2022 13:47 GÜNCELLEME 20.05.2022 14:03
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Savaşa ve Batılı ülkelerin uyguladığı sert yaptırımlara rağmen, Rusya para birimi olan Ruble yükselişini sürdürüyor.

Son haftalarda Euro ve Dolar karşısında rekor değer kazanan ruble, güçlü bir yükseliş gösteriyor.

Euro, 18 Nisan 2017'den bu yana ilk kez 60 ruble seviyesini test etti. Dolar ise Moskova borsasında Nisan 2018'den beri ilk kez 58 rubleye geriledi.

RUSYA'DAN DÖVİZ KARARI

Dün, Rusya Merkez Bankası kritik kararını açıkladı. Dolar ve euro hariç vatandaşlara yönelik tüm nakit döviz satışlarının tekrar serbest bırakıldığı açıklandı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülkenin yaşaması için en hayati şey hiç şüphesiz enerji. Rusya enerji konusunda sınırsız kaynağa sahip, şu an dış dünyaya tüm kapılarını kapatsa bile onlarca yıl kimseye ihtiyaç duymadan yaşayabilir. Haa ne kaybeder, turizm olmaz, dışarıya mal satışı kısıtlı olur ama çok şey kaybetmez. Adamın bozkırlarında buğday var, sulak arazileri vqrar, kömürü var, petrolü var gazı var, altını var. Var, var, var... Yeni normali kabul eder yaşarlar. Ama birgün daha güçlü toparlanırlar. Rusya dış dünyadan izole edilse de ABD dahil kimse Rusya'ya saldıramaz.
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    ACIMAYACAKSIN acıtacaksın, acınacak duruma düşme, siz yaşlı moruklar gibi ağızla, lafla sözle iş yapmazsınız; aleti masaya koyup kafayı boyundan ayıracaksınız. O kadar. Zalimler için yaşasın CEHENNEM. I love AZRAEL.
    Cevapla
  • Tehammül 1 yıl önce Şikayet Et
    Hazır olun dolarcılar putinin ruble oyunu size son golü atacak ve ruble ve yuan karşısında dolar eriyecek
    Cevapla
  • Gerici 1 yıl önce Şikayet Et
    su anda piyasa acik değil Rusya'da. kuzey kore gibi olduktan sonra ...
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Rublenin uluslararası piyasalarda hiçbir konvertibilitesi yok. Piyasayı dışarı açsınlar ondan sonra rekorların ters yöne döndüğünü görürüz. Ama hiç yoktan iyidir. Bizim aksimize kendi şartları neyi gerektiriyorsa onu yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle