Dolarda son durum

Dolar haftanın son işlem gününe 15.96 liradan başladı

GİRİŞ 20.05.2022 09:22 GÜNCELLEME 20.05.2022 09:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dün 19 Mayıs tatili sebebiyle yurt içi piyasalar kapalıyken yurtdışı kaynaklı işlemlerde dolar/TL 15.97'nin üzerini görmüştü.

Dolar bugün haftanın son işlem gününe ise 15.96 liradan başladı.

Dolar bir önceki haftayı 15.50 liradan kapatmıştı.

Salı günü ise The Wall Street Journal tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyon düşene kadar para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceklerini, enflasyonun düştüğüne dair net ve ikna edici kanıtlar görmemeleri halinde daha agresif hareket etmeyi düşünmelerinin gerekeceğini ifade etti.

Bu açıklama dolardaki güçlenmeyi hızlandırdı. Bunun yanında ABD'de son olarak Walmart, Target gibi perakende devlerinin enflasyona bağlı olarak artan maliyetler sebebiyle kârlarının düştüğünü açıklaması enflasyona yönelik endişeleri artırdı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Serkan Bugra 1 yıl önce Şikayet Et
    Banka sektörünün kârı dudak ucuklatiyor.Sozde faizler düştü.Anket filan bilmem ama benim yaşadığım cevrede dolar kuru yuksek oluşu ve paramizin değer kaybından dolayı hükümete çok tepki var.
    Cevapla
  • muzaffer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede 15-20 bin liraları para saymazsak parası olan herkesi dövizde. bu da zaten dolarizasyon demek. kriz üçse, beş yapmaya yeter. adamın tl'ye geçmesini de bekleyemezsin malı olan malını kuruyacak, kriz malı olmayanlar için sıkıntı.
    Cevapla
  • Bjk 1 yıl önce Şikayet Et
    Faiz yemeyip tl de kalanlar kadar düşünmez reis ve akp vatanı adeta tl gözgöre göre sadece 1 senede %100 eridi
    Cevapla
  • Bjk 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis ve akp varken sadece paramız pul olur hiçbişey düşmez.Faiz lobisine 20 senedir hizmet etmeyi bırakamadılar.
    Cevapla