Siemens Mobility CEO'su Michael Peter: Türkiye konusunda heyecanlıyız

Siemens Mobility CEO'su Michael Peter, Siemens'in Türkiye'de uzun yıllardır ulaşım projelerinde faaliyet gösterdiğini hatırlatarak “Türkiye ile çok fazla ilişkimiz ve çok fazla güven var.” ifadelerini kullandı.

Siemens Mobility CEO'su Michael Peter: Türkiye konusunda heyecanlıyız
Siemens Mobility CEO'su Michael Peter: Türkiye konusunda heyecanlıyız
GİRİŞ 19.05.2022 13:25 GÜNCELLEME 19.05.2022 13:25

Siemens Mobility Üst Yöneticisi (CEO) Michael Peter, Türkiye'nin 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı konusunda heyecanlı olduklarını belirterek, "Bu plan Türkiye'de Siemens olarak yaptıklarımızın çoğunu gerçekten yerelleştirme, yerel bir tedarikçi tabanını genişletme ve gelecekte yurt dışına ihraç etme fırsatı sunuyor." dedi.

Peter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ulaştırma projelerinin başarısına katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.

Siemens'in Türkiye'de uzun yıllardır ulaşım projelerinde faaliyet gösterdiğini hatırlatan Peter, "Türkiye ile çok fazla ilişkimiz ve çok fazla güven var." dedi.

Peter, Siemens'in tedarik zincirinde Türk tedarikçileri kullanmayı öğrendiğini anlatarak, "Türkiye'ye yüksek hızlı trenlerimizi teslim ettik. Aynı zamanda Türk tedarikçileri zincirimizde kullanmayı öğrendik. Örneğin ABD'ye yaptığım son ziyarette Türkiye'den Bozankaya şirketi ile trenlerimiz için inşa ettiğimiz bazı ekipmanları gördüm." diye konuştu.

Türkiye'nin 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı konusunda heyecanlı olduklarını belirten Peter, "Bu plan için çok heyecanlıyım. Türkiye'de Siemens olarak yaptıklarımızın çoğunu gerçekten yerelleştirme ve yerel bir tedarikçi tabanını genişletme ve gelecekte yurt dışına ihraç etme fırsatı sunuyor." dedi

Türkiye'nin 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ile şu anda 13 bin seviyesinde olan demir yolu hat uzunluğunun 2053'te 28 bin 590 kilometreye çıkarılacağının altını çizen Peter, "130 hızlı tren daha gerekecek ve trafik yoğunluğu 30 yılda 10 katına çıkacak. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse, dünya genelinde trafik yoğunluğu büyümesi yaklaşık üç kat öngörülüyor.

Açıkça görülüyor ki, Türkiye demir yoluna geçiyor. Ve ülkenin büyüyen ve daha fazla hareket eden genç bir nüfusu var. Böylesine büyük bir program gerçekten de Türkiye'de sanayiyi yerelleştirmek için kullanılmalı ve bu harika bir fırsat." yorumunu yaptı.

Siemens Mobility Üst Yöneticisi Michael Peter, Türkiye'nin 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı'nın nisa ayı başında açıklandığını hatırlatarak, "Planda sonraki adımları bekliyoruz ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Uluslararası Ulaştırma Forumu'nda Türkiye ile birlikte neler yapabileceğimiz konusunda çok aktif görüşmeler yapmak konusunda anlaştık." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.