BM'den Putin'e: Kalbiniz varsa limanları açın, büyük kıtlık yaşanacak

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, (WFP) Ukrayna limanlarında depolanan tahılların ihraç edilememesinin ''küresel gıda güvenliğine açılmış bir savaş'' olduğunu belirterek, limanlar açılmazsa ''kıtlık ve zorunlu kitlesel göç'' yaşanabileceği uyarısı yaptı.

BM'den Putin'e: Kalbiniz varsa limanları açın, büyük kıtlık yaşanacak
BM'den Putin'e: Kalbiniz varsa limanları açın, büyük kıtlık yaşanacak
GİRİŞ 19.05.2022 09:42 GÜNCELLEME 19.05.2022 13:15
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Küresel gıda güvenliğine dikkati çekmek için BM Genel Merkezi'nde düzenlenen bakanlar düzeyi toplantısında konuşan WFP Direktörü David Beasley, ''Başkan Putin size sesleniyorum, eğer bir kalbiniz varsa lütfen bu limanları açın." dedi.

Ukrayna limanlarında depolanan tahılların ihraç edilememesinin ''küresel gıda güvenliğine açılmış bir savaş'' olduğunu söyleyen Beasley, limanlar açılmazsa ''kıtlık ve zorunlu kitlesel göç'' yaşanabileceği uyarısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise küresel açlık seviyesinin yeni bir rekora doğru gittiğini ve ciddi derecede gıda güvensizliği ile karşı karşıya olanların son iki yılda 135 milyondan 276 milyona çıktığını söyledi.

500 binden fazla kişinin kıtlık koşullarında yaşadığına dikkati çeke Guterres, bu rakamın 2016'dan beri yüzde 500 arttığını kaydetti.

Ukrayna ve Rusya'nın dünyanın buğday ve arpa ihtiyacının neredeyse üçte birini ve ay çiçek yağı ihtiyacının yarısını karşıladığını belirten Guterres, Ukrayna limanlarından tahıl ihracatının yeniden yapılabilmesi için, Rusya, Ukrayna, Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği ile yoğun temas içinde olduklarını ifade etti.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 13
  • batu 1 yıl önce Şikayet Et
    israil desin bakın nasıl açar o aslan putin.. :)) Dünya devi potin.. gördük israil karşısında nasıl ezildiğini...
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamadım, ABD ve AB Rusya'yı abluka altına almamış mıydı? Her türlü yaptırımlar çıkarılmıştı, Rusya bitecekti. Paralarına hatta Putin'e karşı tavır alsın diye oligarkların mallarına el konulmadı mı? Yoksa bindiğiniz dalı kestiğinizi yeni mi anladınız? Medyadan alıntıdır: NE OLDU PAŞİNYAN HANİ RAKSEDİYERDİN?
    Cevapla
  • fevzi 1 yıl önce Şikayet Et
    açma putin
    Cevapla
  • OSMANLI X X X 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin yerine ben olsam açmam fakir ha aç ha tok fakirlikle kıtlikla aclıkla boğuşan afrikalılar hep aç hiç afrikalıları B,M milletler düşünüyormu yooook aç kalacak olan abd avrupa onlar düşünsün
    Cevapla
  • Muro 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem yatırım hem izin ver bütün dünya rusya ukrania mı bağlı her yere villa hotel yaparsan onu yersin yiyecek yerine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle