Dolar yeni güne dalgalı başladı

Fed Başkanı Powell'ın enflasyon düşene kadar sıkılaştırma adımlarına devam edeceklerini vurgulamasının ardından dolar üzerinde etkili olarak kur yeni güne 15.80 liranın seviyelerinden başladı.

Dolar yeni güne dalgalı başladı
Dolar yeni güne dalgalı başladı
GİRİŞ 18.05.2022 08:52 GÜNCELLEME 18.05.2022 08:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dolar küresel olarak güçlenmeye devam ederken dün gözler Fed Başkanı Jerome Powell'a çevrilmişti. The Wall Street Journal tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Powell, enflasyon düşene kadar para politikasını sıkılaştırmaya devam edeceklerini, enflasyonun düştüğüne dair net ve ikna edici kanıtlar görmemeleri halinde daha agresif hareket etmeyi düşünmelerinin gerekeceğini ifade etti.

Bu açıklamalar öncesi 15.84 lira civarında seyreden dolar, gece saatlerinde 15.90 lirayı aştı.

Dolar yeni güne de 15.92 liradan başladı. Sabah saatlerinde hızlı bir düşüşle 15.80 liranın altını gördü ancak daha sonra yeniden bu seviyenin üzerine tırmandı.

Powell'ın açıklamaları öncesinde de dolar hali hazırda yükselişteydi. Dolar/TL hafta başında 15.50 seviyesindeydi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 6
  • adil 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi halay çekelim
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD üç senedir bangır bangır faiz artırıcam, artırırsam dolar ülkeye döner, siz gelişmekte olan ülkeler tedbir alın diye uyardı. Biz de tedbir aldık hamdulsun.
    Cevapla
  • bilinmiyor 1 yıl önce Şikayet Et
    eşeğe dur denmez çünkü eşek duracağı yeri bilmez. merkebe dur denmez çünkü merkep duracağı yeri bilmez.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    evet baya dalgalı
    Cevapla
  • Abdurrahman 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapcazzz etcezzz doları dizginliyecegiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle