Bakan Nebati'den yerel yönetimlere konut çağrısı

Konut fiyatlarındaki artışa ilişkin açıklama yapan Bakan Nebati, belediyelere çağrıda bulundu. Nebati, mahalle aralarındaki arsaların yapılaştırılması için destek istedi.

Bakan Nebati'den yerel yönetimlere konut çağrısı
Bakan Nebati'den yerel yönetimlere konut çağrısı
GİRİŞ 17.05.2022 12:05 GÜNCELLEME 17.05.2022 14:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Konut fiyatlarındaki artışa değinen Nebati, başta İstanbul olmak üzere belediyelere çağrıda bulundu.

"KONUT İHTİYACINI GİDERMEK İÇİN ADIMLAR ATACAĞIZ"

Mahalle aralarında bekleyen arsaların hızlı bir şekilde yapılaştırılması  için yerel yönetimlerden destek istediklerini söyleyen Nebati, "Biz bakanlığımız ve hükümetiniz olarak hedefimiz elimizden gelen her türlü gayreti konut piyasasında oluşan ihtiyacın hızlı bir şekilde giderilmesi noktasında adımlar atmaktır" dedi.

Bakan Nebati, şunları söyledi:

"Yerel yönetimler de bu konuda bize destek verirlerse özellikle İstanbul'da hızlı bir şekilde ve özellikle de mahalle aralarındaki arsaların hızlı bir şekilde konut üretimini gerçekleştirecek imkanları seferber etmekle, bu yıl içerisindeki İstanbul'daki konut arzını karşılayacak şekilde bir sonuçla karşı karşıya kalabiliriz. Biz varız, biz hazırız. Her türlü imkanı ortaya koyacak gücümüz var."

"YANLIŞ YAPANIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ"

Bakan Nebati, "KKM ve destekleyici enstrümanlarla enflasyonun önemli belirleyici olan döviz fiyatlarındaki dalgalanmaları büyük oranda engelledik, sıra beklentileri düzeltmekte. Hedefimiz enflasyonu düzenlemektir" diye konuştu.

Günlerdir ilgili sektör kuruluşları ile birebir toplantı yaptıklarını da ifade eden Nebati, "Rakamları önlerine koyuyoruz, Türkiye'deki gelişimi, büyümeyi önlerine koyuyoruz, sektörlerin hangi alanda nereye geldiğine ilişkin verileri kendileri ile paylaşıyoruz. Kısa dönem karlılığı üzerinden bir takım hesaplarla ülke gerçeklerindeki ve dünyadaki sıkıntıları kendilerine bir fayda oluşturmak adına çalışanların verilerini ortaya koyuyor, paylaşıyoruz.

Bu ülkede hepimiz yaşıyoruz, hepimiz birlikte kazanıyoruz, kazancımız ki, bütün reel sektör ve finansal sektör başta olmak üzere kar maksimizasyonudur. Çabamız var, bu çabamız enflasyonun Türkiye'de mutlak suretle kontrol altına alınması ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemesidir. Bunu yapacağız, bizimle birlikte olanlarla yapacağız. Birlik olmaktan bereketin hasıl olduğuna inananlardanız. Yanlış yapanın da üzerine gideceğiz" dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet uçan daire fiyatlarına karşı kendi vatandaşlarına briket ev yapıp dağıtacak mı ?
    Cevapla
  • rubai 1 yıl önce Şikayet Et
    belediyler sitelerden pay kapma derdinde oldukları için konut stoğu eridi bitti. 600-700 dairesi olan başkanlar ve avaneleri var.
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbul da toki açil ögrenci yurtları inşaa etmeli ögrenciler konut piyasasından çekilmeli ki fiyatlar rahatlasın toki konut üretiminde istanbul aöncelik vermeli ön ödemeli satışa çıkmalı 3+1 100 metrekare net konut satışına çıkmalı ve herkesin elindeki peşinata göer satış yapılmalı 100 bin peşin 150 bin peşin 200 bin peşin gibi 240 aya kadar vade yapılmalı tam bir konut seferberliği
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğrencilerden önce mülteciler çekilmeli piyasadan Taş yerinde ağırdır.
    Cevapla