Dolar güç kazanıyor! İşte kurda son durum

Dolar küresel olarak güçlenmeye devam ederken dün gelen cari açık verisinin de etkisiyle dolar/TL 6 ayın ardından ilk kez 15.60'ın üzerine tırmanmıştı. Dolar güne 15.64 liradan başladı.

Dolar güç kazanıyor! İşte kurda son durum
Dolar güç kazanıyor! İşte kurda son durum
GİRİŞ 17.05.2022 09:01 GÜNCELLEME 17.05.2022 09:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Artan enflasyon karşısında Fed'in atması beklenen sıkılaşma adımları ABD varlıklarına talebi artırırken özellikle gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde bu durum önemli bir baskı yaratıyor. Son olarak ABD'de nisan ayında enflasyon yüzde 8.3 ile yüzde 8.1'lik beklentinin üzerinde gelmişti.

ABD'de bunlar yaşanırken yurtiçinde dün Merkez Bankası mart ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıkladı. Buna göre mart ayında cari açık geçen yılın aynı ayına göre yüzde 67 artarak 5 milyar 554 milyon dolara ulaştı.

Beklentileri aşan bu cari açık miktarı TL üzerinde dün ek baskı yarattı.

Dolar yeni güne 15.64 liradan başladı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 8
  • Just 1 yıl önce Şikayet Et
    Gözümdeki ışıktan eser kalmadı. Bir ülke düşün 55 sene çalışsan dahi sıfır araba alamayacaksın. Bir ülke düşün tatilin bile hayal olduğu.
    Cevapla
  • Az yiyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Tl de güç kaybediyor .Ne olacak bu gidişat 20 tl ye gıdım gıdım gidiyor
    Cevapla
  • işçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu olmadı mı ? Kur Korumalı Faiz hesabınız tutmadı mı ? Naslar neyi emrediyordu acaba ? İşiniz gücünüz sahtekarlık
    Cevapla
  • ottoman 1 yıl önce Şikayet Et
    dolar uluslar arası piyasalarda güç kazanmıyor tl karşısında güç kazanıyor neyin hikayesini yazıyorsunuz ülke yönetilmiyor alenen soyuluyor işbilmezlerin sayesinde
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş ? Freni patlamış beton mikseri başkan inşaat ile büyünmezmiş. Bunu sana söyleyenler hain değil bu ülkeyi seven milliyetçilermiş. Sen burnunun dikine ülkeyi batıran başkan olarak tarihe geçeceksin. Bu millet sana bu imkanı sağlamak için canını pazara koydu. Anladın mı ? Sanmıyorum. Betona gömülüp gideceksin. Umutsuz vaka. Adam hala beton peşinde fiyaka peşinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle