Gaziantep Büyükşehir ağaçlandırmaya devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde yeşil alanların arttırılması amacıyla “Yeşil şehirler huzurlu nesiller” sloganıyla başlattığı projenin 27’nci durağı hayırsever Akcan ailesiyle Belkıs Mahallesi oldu.

Gaziantep Büyükşehir ağaçlandırmaya devam ediyor
Gaziantep Büyükşehir ağaçlandırmaya devam ediyor
GİRİŞ 16.05.2022 15:35 GÜNCELLEME 16.05.2022 15:35

Hatice Lütfü Akcan Anadolu Lisesi Hatıra Ormanı olarak anılacak alanda yapılan ağaç dikme töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Ağaçlarımızdan oluşan yeşil gerdanlık bizim şehrimize çok yakışıyor” dedi.

Gaziantep Valiliği’nin başlattığı ‘Yeşil Gaziantep’ Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleştirdiği dikim töreninde 5 bin 219 metrekare alana 210 karaçam fidanı dikildi. Dikim törenine Hatice Lütfü Akcan Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri de katıldı. Dikim öncesi Hatice Akcan ve vefat eden Lütfü Akcan’ın kardeşi Özcan Akcan ile Başkan Fatma Şahin protokol imzaladı.

Proje kapsamında bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 farklı noktadaki fidan dikim törenlerinde 215 bin 687 metrekare alan 12 bin fidanla buluştu.

ŞAHİN: BU DÜNYAYI YEMYEŞİL YAPACAĞIZ

Fidan dikim töreninde konuşma yapan Başkan Fatma Şahin, “Gaziantep Modeli”nin en büyük gücünün şehirde bulunan hayırsever aileler olduğunu belirterek şunları söyledi:

“2014 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak çevre ve iklim başlıklarını tek tek çalıştık. 27 megavatlık Güneş enerjisi santralinin yarısını hibe alarak yapıyoruz. Biyogaz tesisimizde hayvan atıklarından enerji üretiyoruz. Çıkan atıkları sıvı gübre olarak kullanıyoruz. Bunlar bizim için çok önemli. Gençlerin bu hassasiyetle yetişmesi, öğretmenlerimizin bilgilendirilmesi çok önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimin emrindeyiz. Yeşil ekonomi için çalışıyoruz. Bu dünyayı yemyeşil yapacağız.”

YEŞİL BİZİM MEDENİYETİMİZDE VAR

Konuşmasının son bölümünde Şahin pandeminin çevreyi koruma konusunda büyük bir bilinç oluşturduğunun altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Yeşil bizim medeniyetimizde var. Geçtiğimiz hafta Fas’ta gerçekleşen çalışmada nasıl yeşil şehir olduk bunu anlattık. Sanayimizi yeşil sanayiye geçirmek, attığımız atıkların arıtılması, balıkların ölmemesi, ağaçların kurutulmaması lazım. Ulaşımda yeşil dostu olmalı, daha çok bisiklet kullanmak lazım. Avrupa ülkelerinde karbondioksit salınımı yapmayan ulaşım araçlarını bir spor aracı olarak değil, ulaşım aracı olarak görüyorlar. Bunu bizim yaygınlaştırmamız lazım.”

Dikim törenine katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ise Akçan Ailesi’nin şehir için kıymetini vurguladı. Bu gibi hayırlı işlerde vefat eden Lütfü Akcan’ın isminin geçmesinin memnuniyet yarattığını ifade etti.

HATİCE AKCAN: GENÇLERİMİZE DAHA GÜZEL BİR DÜNYA BIRAKMAK ÜLKÜSÜNDE AYNI AZİM VE KARARLILIKLA İLERLİYORUZ

Hayırsever Hatice Akcan, oluşturulan hatıra ormanının hem Gaziantep’e hem de gençlere hayırlı olması dileğinde bulundu.

Hatice Akcan, eğitime yaptıkları yatırım kadar sosyal sorumluluk projelerinde de çalışma yürüttüklerini aktararak şöyle konuştu:  

“Gençlerimize daha güzel bir dünya bırakmak ülküsünde de aynı azim ve kararlılıkla ilerliyoruz. Bu ormanın dünyadaki kuraklık, yeşil alan kaybı ve geçmiş yıllarda yaşanan orman yangınlarının yaralarını sarmada bir nebze olsun merhem olacağını ümit ediyor ve gururlandırıyor. Bu ve diğer ormanlar bizlere doğayı ne kadar sevmemiz gerektiğini hatırlatacak. Gaziantep’in yeşil zümrüt gerdanlıkları olacak.”  

Özcan Akcan da şehrin ve çevrenin temizliği konusunda sorumluluk alınması gerektiğini vurguladı.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt