İslam Memiş'ten altın için uyarı geldi: 3 ay boyunca satan kaybeder

Finans analisti İslam Memiş, altın, gümüş ve dolar için öngörülerini açıkladı. Önümüzdeki 3 aya dikkat çeken Memiş, "satanlar zarar edecek" dedi.

GİRİŞ 16.05.2022 13:34 GÜNCELLEME 16.05.2022 14:52
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını bir kez daha çizen Memiş, şu açıklamalarda bulundu:

"Genel bir değerlendirme yapacağım. Önümüzdeki hafta neler olabilir, emtia ve döviz fiyatlarında artış devam eder mi? Dolar kuru 15:45 lira seviyesinden haftayı tamamladı. Dövizle ticaret yapıyorsanız Nisan ayında alım tarafını bitirmeniz gerekiyordu. Döviz kurlarının tamamında yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini düşünüyorum. Özellikle haziran ve temmuz ayına dikkat çekmek istiyorum, yeni zirveler görmemiz muhtemel olacaktır.

Altın ve gümüş tarafında önümüzdeki 3 ay boyunca satan kaybeder. Baskıladı mı geriledi mi TL gelirin var nasıl olsa al. Dövizde dolara değil onun karşısında en çok değer kaybetmiş dövizleri alırım, ama satmam. Önümüzdeki 3 ay boyunca satan zarar edecek.

Bu fiyatlardan araba almam. Kim alsın ki bu fiyatlardan. Ev ve araç alacaklar bundan sonra nakit tarafına kayacak. Artık parası olanlar nakit pozisyonu alacak. Para değersiz olduğunda mal çok değerli oluyordu. Şimdi tam ters bir rüzgarı bekleyebilirsiniz. Bu kez mal kıymetsiz olacak nakit kıymetli olacak. Dolayısıyla da yatırımcılar elindeki hazır paraları da nakite kaydıracağını bilin ona göre de tedbirinizi alın. Önümüzdeki 3 ay herkes nakite kayacak, nakit çok kıymetli olacak. Bu da ev ve araba fiyatlarını aşağıya çekecek. Sıfır araçları kastetmiyorum. 2. el otomobil fiyatları balon olduğu için zaten satın almıyor fiyatlar geriye gelecek. Mahalle aralarında 1 milyon liraya kadar olan evlerin fiyatları da düşmeyecek."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 53
  • mehmet efe 1 yıl önce Şikayet Et
    ev fiyatları düşecek diyor sonra ekleyip mahalle aralrında bir milyon olan dairelerin fiyatı düşmeyecek diyor.hangisi doğru
    Cevapla
  • alii 1 yıl önce Şikayet Et
    inanmayın buna
    Cevapla
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    Söylediklerinin zerre kadar mantığı yok..
    Cevapla
  • İyi tarafı 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamlar gelmeden önce çöplerin yanı ekmek doluydu şimdi zamlardan sonra hiç ekmek göremiyorum
    Cevapla
  • hekim 1 yıl önce Şikayet Et
    yinede ekmek dolu....yemeyi bilmezsek ....daimada olacak...
    Cevapla
  • Bursevi 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha geçen gün toprak arsa tarla fiyatları uçacak diyordu, şimdi başka bir şey söylüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle