Dolarda son durum

Dolar haftaya 15.50 liradan başladı

Dolarda son durum
Dolarda son durum
GİRİŞ 16.05.2022 09:10 GÜNCELLEME 16.05.2022 09:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Geçen hafta ABD'de nisan ayı enflasyonunun yıllık yüzde 8.3 ile yüzde 8.1'lik beklentiyi aşmasıyla dolarda küresel olarak güçlenme yaşanmıştı.

Yükselen enflasyonun Fed'i daha sert sıkılaşma adımları atmaya zorlayacağına yönelik tahminlerin ağılık kazanmasıyla ABD tahvil getirilerinde yükseliş yaşandı. Doların ana para birimleri karşısındaki performansını gösteren dolar endeksi ise geçen hafta 20 yılın zirvesini gördü. Bu gelişmelerle dolar 15.45 lirayı aşmıştı.

Dolar yeni haftaya ise 15.50 liradan başladı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • Hakan Sarı 1 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon ve hayat pahalılığı devam gözüken bu.Gozukmeyen ise aylardır hükumetin vaadleri.Bakalim bu yuksek kurda çarşı pazardaki büyüyen yangın nasıl sönecek.Allah sonumuzu hayır etsin.
    Cevapla
  • engin kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    hani dolar düşecekti ne oldu yeni ekonomi mododeli sistem çöktümü
    Cevapla