Rize-Artvin Havalimanı'nı ilk gün 2 bin 52 yolcu kullandı

Açılışı dün gerçekleştirilen Rize-Artvin Havalimanı'nı ilk gün 2 bin 52 yolcunun kullandığı bildirildi.

GİRİŞ 15.05.2022 17:29 GÜNCELLEME 15.05.2022 17:30
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Açılışı dün gerçekleştirilen Rize-Artvin Havalimanı'nı ilk gün 2 bin 52 yolcunun kullandığı bildirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan bilgilere göre, Türkiye'nin denize dolguyla yapılan ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla dün gerçekleştirildi.

50 UÇAK İNİŞ-KALKIŞ YAPTI

Açılıştan dolayı yoğunluğun yaşandığı havalimanına ilk gün 15'i ticari olmak üzere 50 uçak iniş-kalkış yaptı, hizmet verilen yolcu sayısı ise 2 bin 52 olarak gerçekleşti.

Öte yandan, havalimanına ilk inişi, THY'ye ait TK2538 uçuş koduyla Airbus A330 tipi "Rize-Artvin" isimli uçak gerçekleştirdi.

İniş kodundaki 2538 rakamının açılımının 2 şehir, Rize'nin plaka kodu "53" ile Artvin'in plaka kodu "8" şeklinde olduğu belirtildi.

Rize-Artvin Havalimanı hizmete açıldı! Erdoğan kokpitten incelediRize-Artvin Havalimanı hizmete açıldı! Erdoğan kokpitten inceledi

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Her batırımdan sonra dolar yükselip cari açık artmaya devam ediyor. Beton çılgını başkanın tek gündemi BETON. Yazık oldu ülkeye. Kar etmeyen ölü yatırımlar ile müteahhit beslemeye durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yatırımlar bu günün değil gelecek elli yıllın yatırımları , kendine göre eko sistem kurulacak , eğer bundan elli sene öncekiler bu günü düşünseydi biz başka şeyler yapıyor olacaktık. Bölgemiz ve Dünya rekabet halinde , her kes pastadan pay alma derdinde , herkes mal satmak istiyor Amerika hariç altapısı olan , lojistiğini doğru kuran enerji politiklarını doğru yöneten avantajlı olup yükselecek , Nüklere acil geçmemiz lazım , Akkuyu gibi en az beş santral daha kurulmalı , konulara bu açıdan bakın her şeyi örümcek chp kafasıyla , muhalefet edeyim de ne olursa olsun diye bakmayın , son 20 yılda bu ülkede ne oldu neler saymakla bitmez
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    çoğu chp lidir Allahu alem...
    Cevapla
  • Fırat Yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet hizmetini yapmıştır.İsteyen kullanır istemeyen kullanmaz.Bölge halkı için yararlı bir yatırım.Yakında muhalefet edenlerde gururlanarak bu hizmetten fayda sağlayacaktır.Yapılan bu şaheseri küçümsemeyin.Milletimize hayırlı olsun.
    Cevapla
  • KİMİMBEN...... 1 yıl önce Şikayet Et
    işte sizinki bizimki dediğimiz sürece biz biyere varamayız Adıyaman dan rize ve tırabzona selam hayırlı ve uğurlu olsun inşallah
    Cevapla
  • ürgüplü 1 yıl önce Şikayet Et
    Garanti ücreti YOOOK. bunun gübü havalimanları askeri açıdan da önemli sade yolcu bazında bakmayın. Biraz geniş düşünün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle