Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yaş çay alımına yüzde 73 artış

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaş çay alım ücretlerini açıkladı. Erdoğan, bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatın yüzde 73'ün üzerinde artışla 6 lira 70 kuruşa çıkarıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yaş çay alımına yüzde 73 artış
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yaş çay alımına yüzde 73 artış
GİRİŞ 14.05.2022 15:47 GÜNCELLEME 14.05.2022 18:58
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı açılışında yaptığı konuşmada çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı da açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yıl Yaş Çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73'ün üzerinde artışla 6 lira 70 kuruşa çıkarıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Küresel krizin ülkemize etkilerini azaltmak için çok yönlü bir program uyguluyoruz. Hamdolsun, üretim ve istihdam tarafında işler planladığımız gibi gidiyor. Hayat pahalılığı ile mücadelemizi de bir yandan gelirleri artırarak diğer yandan enflasyonu dizginleyerek sürdürüyoruz. Biliyorsunuz; Trabzon’dan bu tarafa olan bölgenin en önemli gelir kaynağı çay üretimidir. Bugün burada 2022 yılı yaş çay alım fiyatlarının müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl yaş çay alım fiyatı kilogramda 3,87 liraydı. Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak olan taban fiyatı yüzde 73’ün üzerinde bir artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını da yüzde 130’un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz. Böylece üreticilerimiz çaylarını geçen yıla göre desteklemeyle birlikte ortalaması yüzde 75’e gelen bir artışla kilogramı 7 liradan fabrikaya verecek. Yeni yaş alım fiyatının bölgemize ve siz değerli hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum. Biz müjde de İkizdere ve Çamlıhemşinli çay üreticilerime vermek istiyorum. Günde yüzer ton kapasiteye sahip 5 binin üzerinde üreticimize hizmet verecek İkizdere ve Çamlıhemşin çay fabrikalarının inşaatları şu anda projeleriyle birlikte başladı. Bu fabrikalarımız inşallah önümüzdeki kampanya döneminde çay alımına ve üretimine başlayacak. Yeni çay fabrikalarımızın da hayırlı olmasını diliyorum.”

Öte yandan Erdoğan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile diğer kurumlarımıza Arhavi OSB alanının kamulaştırılması çalışmalarının süratle tamamlanması talimatını verdiğini de söyledi.

YORUMLAR 87
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Üreten herkesr emeğinin karşılığı verilsin aradaki tefeciler çıkarılsın hal yasası çıkartılmalıdır. Haller mafyalaşmışlar bu mayalara üreticinin emeği yedirilmemelidir
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Memur 10-20 çay şeker buğday %200 zam
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim gelir çaya yapılan zammın yarısı kadar bile artmadı. EE nolçak şimdi.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Karadenizliler her zaman hakkını alır. Diğer bölgeleri bilmem
    Cevapla
  • Eyüp 1 yıl önce Şikayet Et
    Buğday inda taban fiyatını belirleseniz bi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle