Luna ve Terra'dan düşene bir tekme de dolandırıcılardan! Türkiye'de daha önce de yaptılar

TerraUSD ve Luna'nın çökmesi bütün kripto piyasasını alt üst etti. Yatırımcılar milyarlarca dolar para kaybederken, şimdi bir de dolandırıcılarla mücadele etmek zorundalar...

GİRİŞ 14.05.2022 11:05 GÜNCELLEME 14.05.2022 11:11
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Haber7 /Ekonomi

Sabit coin olan TerrraUSD ve Luna'nın çökmesiyle başlayan sert düşüş  250 milyar dolara yakın parayı bir anda buhar ederken arkasında yüzbinlerce yeni kripto mağduru bıraktı.

Bir gün içinde 100 dolarlardan  0,1 doların altına gerileyen Luna’ya en büyük darbe de Binance borsasından geldi. Sert düşüşün ardından ilk olarak Luna vadeli işlemlerini alım satım listelerinden kaldıran Binance, daha sonra Luna ile dolar, euro ve Bitcoin işlemlerini de kapattı.


 

DOLANDIRICILAR HAREKETE GEÇTİ

Yüzbinlerce yeni mağdurun ortaya çıktığı düşüş sonrası dolandırıcılar da harekete geçti. En azından parasının bir kısmını kurtarmak için arayışa giren mağdurları gözüne kestiren dolandırıcılar, özellikle sosyal medyada kâr dağıtma vaadiyle insanları ağına düşürmeye çalışıyor.


İKİNCİ KEZ DOLANDIRILACAKLAR

Türkiye'de benzer bir olay; ÇiftlikBank olayında yaşanmış ve mağdurlar paralarını kurtarma vaadiyle ikinci kez dolandırılmıştı...

Konu ile ilgili uzmanlar yapılacak resmi açıklamaların takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak, piyasa rayına oturana özellikle küçük yatırımcının işlem yapmamasını öneriyor.

Terra Luna’nın CEO’su Do Kwon
 

EVİNİ BASTILAR

Öte yandan Terra Luna’nın 30 yaşındaki CEO’su Do Kwon, topluluğun bu durumdan bir çıkış yolu bulacağını söylese de yatırıcımlar bunan pek inanmıyor. Düşüşten etkilenen bazı mağdurların Do Kwon evini basarak genç CEO'yu tehdit ettiği iddia edildi.

TERRA VE LUNA NEDEN ÇÖKTÜ

Piyasaları alt üst eden düşüş Luna coine yapılan bir saldırıyla başladı. Asılsız satın alımlar ve yayılan korku sonucu, yatırımcılar bir anda TerraUST’den çıkmaya başlanıldı.

Bunun sonucu sabit coinde düşüş sert gerçekleşti. Sabit coini bir dolarda tutmak isteyen yönetim ise 750 milyon dolar değerinde Bitcoin ve ardından da AWAX bozdurdu. Bu hamle ise korku ve endişeyi bütün piyasaya yaydı.

Küresel panik sonrası büyük yatırımcıların da Luna’dan çekilmesiyle 120 dolar olan Luna bir anda 1 doların altına düştü.

YORUMLAR 44
  • A. Gönültaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Terra firmasının milyarlarda karşılıksız coin üreterek hem kendini bitirdi hemde coin piyasına çok çok ağır bir zarar verdi
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hoca komşusundan ödünç kazan istemiş, komşusu da vermiş. Bir kaç gün sonra hoca içine küçük bir kazan koyup komşusuna geri vermiş. Komşusu hocaya küçük kazanı sorunca, komşu senin kazan doğurdu buda yavrusu demiş. Komşu sevinmiş. Hoca bir gün yine kazanı komşusundan istemiş, komşusu da hemen vermiş.aradan zaman geçmiş kazan gelmeyince komşusu hocaya sormuş kazan nerde? Hocada size ömür kazan öldü demiş. Komşu kızmış kazan ölürmü? Hoca komşusuna doğurduğunu inanıyorsunda öldüğüne niye inanmıyorsun demiş. Doğuran kazan ölür de.
    Cevapla
  • neyse o 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada soygunun yeni versiyonu
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne demiştik. Kâğıt para sahtekarlığı yetmezmiş gibi şimdi sanal para sahtekarlığı çıktı. Dolar euro dünyanın başına bela oldu. Amerika Avrupa hasta adam hasta kadın oldular çöküyorlar zaten batıl zail olmaya mahkumdur. Rusya alacağını aldı bunlara da iyi bir delik açtı arkası gelir İnşaAllah. Herkes uslu dursun yaramazlık yapacak zaman değil. Herkes parasına malına mülküne sahip çıksın lütfen. Aşırı pahalılık başladı dünyada
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim somut bişey değil.. İstismara açık bi şey kripto para dedikleri.. Metaverse nedir.. Hepsi sanal. Bi tane hacker bu sistemi devirip herşeyi sıfırlarsa ne olacak...
    Cevapla
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    mevzudan anlmadigin belli ama ilk basta dediklerin dogru,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle