Merkez Bankası'nın mukavelesinde değişiklik! Haciz konmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın şirket mukavelesi Resmi Gazete'de yapılan açıklama ile güncellendi. Buna göre banka nezdindeki yabancı merkez bankalarının varlıkları haczedilemeyecek.

Merkez Bankası'nın mukavelesinde değişiklik! Haciz konmayacak
Merkez Bankası'nın mukavelesinde değişiklik! Haciz konmayacak
GİRİŞ 13.05.2022 09:32 GÜNCELLEME 13.05.2022 09:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası AŞ nezdinde bulunan yabancı ülke merkez bankalarına ait varlıklar haczedilemeyecek, bu varlıklara ihtiyati tedbir konulamayacak.

Merkez Bankası'nın esas mukavelesinde değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Esas mukaveleye eklenen bente göre; Merkez Bankası nezdinde bulunan yabancı ülke merkez bankalarına ait para, alacak, mal, hak ve varlık haczedilemeyecek, üzerlerine ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz konulamayacak.

YORUMLAR 4
  • Kahraman Olamamış 1 yıl önce Şikayet Et
    İstedikleri gibi at koşturabilecekler gibi anladım. Ben ekonomist değilim. Yanlış anladıysam düzeltin lütfen.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Diğer merkez bankaları da aynısını yapacak mı? Mesela FED, TC Merkez bankası varlıkları için aynı kararı alıyor mu? Ya da Avrupa Merkez bankası aynı şekilde davranıyor mu?
    Cevapla
  • Turgay 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne aptalca karar. Böyle bir karar nasıl alınmış şaşırdım. Acilen iptal edilmeli. Yabancı kişi yada kuruluş türkiyeyi dolandırdı. Tc vatamdaşlarından para topladı. Kaçtı. Yada terör örgütlerine finansal ve silah olarak destek çıktı. Bunlar bunları yapacak sonrada hesaba haciz koymayacaksın yabancı alıp paraları gidecek. Ama bu devlet kendi vatamdaşının canına ot tıkayacak. Emekli maaşına bile haciz koyacak. Tüm evrensel kanunlara aykırı. Suça ortak olmak bu.
    Cevapla
  • Molla Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus paraları gelecek galiba
    Cevapla