En uzak kıta tedarikte Türkiye’yi seçti! 12 bin 500 kilometre uzaklıktan geldiler

Avustralya ve Yeni Zelanda’da beyaz eşya ürünlerindeki büyük markalardan biri olan Omega, ürün tedariki konusunda Türkiye’ye ağırlık vermeye başladı.

En uzak kıta tedarikte Türkiye’yi seçti! 12 bin 500 kilometre uzaklıktan geldiler
En uzak kıta tedarikte Türkiye’yi seçti! 12 bin 500 kilometre uzaklıktan geldiler
GİRİŞ 12.05.2022 11:06 GÜNCELLEME 12.05.2022 11:06
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Pandemi döneminde Türk beyaz eşya üreticileri dünya genelinde kendilerini ispat etti. Avrupa pandeminin etkilerini yakından hissederken, Türk üreticilerinin çabuk üretimi ve sağlık kriterlerini önemsemesi güçlü markaların dikkatini çekti. Birçok marka siparişlerini Türkiye'ye kaydırmaya başladı.

OMEGA, ROTASINI TÜRKİYE'YE ÇEVİRDİ

Bu kapsamda Avustralya ve Yeni Zelanda'da tüketici elektroniği ve beyaz eşya ürünlerindeki en büyük holding olarak gösterilen Omega ürün tedarikinde Türkiye'yi ön sıraya aldı. Firma 2020 ve 2021 yıllarında Asya ve Avrupa ülkelerinden tedarik ettiği birçok üründe yönünü Türkiye'ye çevirdi. Şirketin Avrupa ve Türkiye sorumlusu Soner Babüroğlu Türkiye'nin üretim, zincirindeki en güçlü tecarikçi ülke konumuna geldiğini söyleyerek, "Türkiye'den 12.500 km uzaklıkta olan Avustralya'ya Türk yapımı ürünlerin tedariki konusunda öncü olup ülkemize katma değer sağladığımız için ayrıca çok mutluyum" dedi.

ABD'de düzenlenen KBIS 2022 fuarında konuşan Babüroğlu şöyle devam etti:

"Kovid-19 yarattığı olumsuz etkiyle fonksiyonel özellikler ön plana çıktı ve farklı ürün özelleştirme konusunda taleplerimize hızlı cevap veren ülkemizde üreticiler hem ürün yelpazesinin genişlettiler hem de bilgi transferini çok verimli yönetip daha verimli ve katma değerli ürünlerin üretilmesi konusunda büyük avantaj yakaladılar. Ülkemizdeki beyaz eşya üreticilerinin esnek üretim ve ürünü özelleştirme imkânı sunmalarından ötürü 2020 ve 2021 yıllarında Avrupa ülkelerinden tedarik ettiğimiz birçok ürünün yönünü Türkiye'ye çevirdik." Beyaz eşya ve tüketici elektroniğindeki fiyat dalgalanmalarına da değinen Babüroğlu, "Avrupa ülkeleri ve yakın coğrafyada ürünün fabrika çıkış maliyetini baz alırsak ülkemizdeki üreticiler bu süreci çok daha verimli yönetti ve bu sayede küresel arenada çok güçlü şekilde isminin geçmesine imkân tanıdı" dedi.

'81 İLE YAYILDIK HIZLI BÜYÜYORUZ'

Dünyanın en büyük TV üreticilerinden TCL, global büyümesini sürdürüyor. Teknoloji alanında global pazarın önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketlerinden OMDIA'nın "Global TV Design and Features Tracker" raporuna göre TCL, 2021 yıllında Android OS Akıllı TV markaları arasında elde ettiği yüzde 20.7'lik pazar payı ile zirvede yer aldı. TCL TV'yi Türk tüketicisi ile buluşturan Bilkom'un Genel Müdürü Fikret Ballıkaya, "TCL, global başarının bir yansıması olarak Türkiye pazarında da yoğun bir ilgi görüyor. 2020 yılından beri bizim de üretici- dağıtıcı kimliği ile önemli odak noktalarımızdan biri olan TCL'in Türkiye pazarındaki büyümesi de sürüyor. En iyi teknolojiyi erişilebilir fiyatlarla tüketiciye sunmanın meyvelerini alıyoruz. 2021'de Türkiye TV pazarının yeni oyuncusu olarak önemli bir pazar payı elde etmiştik. 2022'de de oldukça iddialıyız ve pazar payımızı büyüterek satışlarımızı iki kat artırmayı planlıyoruz. Sadece bununla da değil satış sonrası ve servis çözümlerimizle de tüketicilerimizin ihtiyaç duyduğu her an etkin ve hızlı çözümlerle karşısına çıkıyoruz. 81 ilde 24 saatten kısa bir sürede ücretsiz kurulum ortalamasıyla tüketicilerimizin alışveriş deneyimini en üste taşımaya gayret ediyoruz ve bu alandaki çalışmalarımız artarak sürecek" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 26
  • Sıtokcu 1 yıl önce Şikayet Et
    İhracatı başarıyı kutlarım. Çin tedarikte kısıtlama yapması Ülkemize yönelmelerine bizim önümüzü açtı sanırım. İçerideki eflasyon yüksek hergün ürünlere zam var. Keşke yurt dışına satılan ihraç edilen ürünler de pahalı zamlı gümrük vergili vs olsa. İç piyasayada destek indirim yansıtılsa. Dünya gıda kıtlık tedarik zorluk yıllarındayız. Harıl harıl can havliyle ürün arıyan ülkeler var.
    Cevapla
  • Yavuzhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Limanlar, yollar Köprüler, hava yolları, bunlar olmasaydı bu kadar talep edilen bi ülke olamazdık. sadece ucuz iş gücü diye basitçe kestirip atmayalım.
    Cevapla
  • Berk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bravo aynen öyle ,bu yapılanlar üretim ekonomisinin alt yapısı Türkiye’ni önü açıktır ben ilerde çok büyük bir üretim üssü olacağını düşünüyorum
    Cevapla
  • Rezil Faho 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav bunun sebebi ucuz iş gücü ve hammadde
    Cevapla
  • Abdullah Abdülaziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Faho ağa sen bu beynini buralarda harcama çin e git
    Cevapla
  • mim cim 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba, ekonomi bakanı Babacan ve takunyalı MB guvarneri Durmuş Yılmaz zamanında IMF talimatı ile TL aşırı değerli bir dolar 1,2₺ idi. Türkiye üretmiyor, ihraç etmiyor, ithal ediyorduk. Çin malı sudan ucuz ve hatta vergisizdi. Düşük faizle, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat yapıyor IMF'den%9,5 dan faizle dolar almıyor, geçen yıl toplam 225,46 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Dolarizasyon önlendiğinde Türkiye refaha erecek.
    Cevapla
  • ordisli 1 yıl önce Şikayet Et
    beynin zehir gibi çalışıyor faho sen şimdiye kadar neredeydin
    Cevapla
  • istanbul 1 yıl önce Şikayet Et
    çalışan her zaman kazanır, az çok farketmez hiç çalışmayan ya babasının ya hanımın yada başka yakınının parasını yer sonuçta...
    Cevapla
  • arif 1 yıl önce Şikayet Et
    beyaz eşya sektörünün ülkemizde bu kadar büyümesinin sebebi, ülkemiz kadınlarının evine ve temizliğe verdiği önemdir. koç gurubu da bunu kullandı.. şimdi dünyada 1 numara olma yolunda..
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    O alçak, Avrupanın 3 yıl bile üretmediği merdaneli son derece güvenliksiz çamaşır makinelerini 20 yıl bu millete kasdı. Kadın, çocuk demedi DOĞRADI geçti insanları, tek kuruş tazminat ödemedi. Oysa Avrupada o makineleri üretenler tazminattan yıldılar üretimi santrfüje çevirdiler. Bana Koç deme bütün darbelerin arkasında o alçak aile vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle