Ayçiçek yağı sorununa köklü çözüm

Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte ayçiçek ekiminde üretim alanlarının daralması Türkiye'yi alternatif yağ türlerine yönlendirdi.

Ayçiçek yağı sorununa köklü çözüm
Ayçiçek yağı sorununa köklü çözüm
GİRİŞ 12.05.2022 09:26 GÜNCELLEME 12.05.2022 11:07
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı da bu kapsamda ayçiçeğe göre yüzde 20 daha fazla yağ elde edilen kanolaya ilişkin çalışma başlattı. Bakanlık, Trakya Bölgesi başta olmak üzere uygun alanlarda ayçiçeği yerine kanola (kolza) ekilmesi durumunda Türkiye'nin yağ ihtiyacının büyük oranda karşılanacağını tespit etti.

Tekirdağ'da 15 İl Müdürlüğü'nün personelinin katılımıyla çalıştay düzenlendi. Kolza projelerine yüzde 75 hibeli tohum desteği verildi. Fark Ödemesi Desteği kapsamında kilogram başına 50 kuruş olan destek miktarı 2021'de 80 kuruşa, sertifikalı tohum kullanım desteği birim destek miktarı da dekar başına 5 TL'den 20 TL'ye çıkarıldı. 
 

YORUMLAR 27
  • Ercan Agtas 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyadada çok tüketiliyor kanola bi sorun yok
    Cevapla
  • Mehmet Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Soya üretiminin tamamı gdo ludur dolayısıyla soya yağı zararsız diyen arkadaşlar bunu bir daha düşünsün. ŞU anda kanola soya'ya göre çok daha doğru bir seçim olur...
    Cevapla
  • Allah için ne ya 1 yıl önce Şikayet Et
    Selâmun Aleyküm Kamuoyuna Duyurumdur. ARAŞTIRMA yaptığım Geneli çiftçilerin talebidir Ay çiçeğidir destek alanları çoğaltılmış.. Arazi desteklerinden hiç etmeyenlere kesilsin üretim yapanlara destek artırılması için gerekli gerçek çiftçiye destek hiçbir faydası olmaya na destek vermeyin önce vatan
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış kızartma için süper ve zeytiyağa en yakın yağdır
    Cevapla
  • Usta 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaa Arkadaşlar Türkiye'de herşey tersine gidiyor internetten araştırın kanola yağı yerine soya yağı insan sağlığına çok, çok'da faydalı zararı yok denecek kadar az aşırı tüketilmezse hiç zararı yok kanola yağı yüzde elli zararlıüstelik üretimi daha kolay ve masrafsız neden soya fasulyesi üretimine teşvik yerine kanola'ya teşvik verildi anlamıyorum..???
    Cevapla
  • Üretici Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Kanola asla besin olarak tüketilmemeli, insan anatomisine uygun bir yağ değil ve sağlığa zararlı. Genelde bio etanol üteriminde kullanılır, etanol araç yakıtlarına katkı maddesi olarak eklenir.
    Cevapla
  • Ziraatçı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanola bioetanol değil biyodizel üretiminde kullanılıyor. Batıda Genellikle patates kızartma yağı olarak kullanılıyor. Çok daha ucuz olduğu söyleniyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle