Rusya Merkez Bankası: Büyük kriz içindeyiz

Rusya Merkez Bankası, ülkede yaşanan krizi analiz ettiği bir rapor yayınladı. Rapora göre ülke, 1990 yılından bu yana en büyük ekonomik krizin içinde.

Rusya Merkez Bankası: Büyük kriz içindeyiz
Rusya Merkez Bankası: Büyük kriz içindeyiz
GİRİŞ 12.05.2022 09:57 GÜNCELLEME 12.05.2022 09:57
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rusya Merkez Bankası, ülkenin yaşadığı savaş ortamının getirdiği yaptırımlarla ekonomisi sarsılınca ülkedeki krizi değerlendiren bir "Para politikası Raporu-Mayıs 2022"i yayınladı.

Banka, yaşanan krizi, "90'lardan bu yana yaşananların en büyüğü" olarak tanımladı.

"EN ÖNEMLİ ZORLUK"

Raporda, ülkedeki krizin, Rus ekonomisi için 90'lı yıllardan bu yana yaşanan "en önemli zorluklardan biri" olduğu belirtildi.

YAPTIRIMLARIN 2024'E KADAR SÜRMESİNİN BEKLENİYOR

Batılı ülkelerin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların 2024'e kadar sürmesinin beklendiğine işaret edilen raporda, "Genel olarak devam eden belirsizlikler ve Rus ihracatına yönelik kısıtlamalar, küresel emtia piyasalarındaki fiyatları yüksek tutmaya devam edecek." değerlendirmesine yer verildi.

İHRACAT ÜRÜNLERİ İNDİRİMLİ FİYATLARLA SATMAYA DEVAM EDİLECEK

AA'nın haberine göre, Rusya'nın ana ihracat ürünlerini indirimli fiyatlarla satmaya devam edeceği görüşüne yer verilen raporda, bu durumun, Rus ihracatını "değer" bakımından olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi.

2023 ORTASINDA YAPTIRIMLARLA UYUM SAĞLANACAK

Raporda, Rus ekonomisinin 2023 ortası itibarıyla yaptırımlara önemli oranda uyum sağlayacağı kaydedilirken "2022 krizi, Rus ekonomisi için 90'lı yıllardan bu yana yaşanan en önemli zorluklardan biri. Rus hükûmeti ve Rusya Merkez Bankası, ekonomideki yapısal değişikliği destekleyecek." ifadesine yer verildi.

 

YORUMLAR 14
  • Hakkat mı? 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların ucuza sattığı petrolü alıp, rafineri gerektirmeyen kısmi kimyevi işlemeden geçirip satmak lazım...gerekirse "blend" yaparak...
    Cevapla
  • Kadayıfçı Rıfkı 1 yıl önce Şikayet Et
    "Blend" karışım demek..."Kısmi kimyevi işlem" ise "Upgrading Heavy Oil with Chemical Looping Partial Oxidation" demek...sözlük özürlü yorumcu...TV'den öğrendiğin üç kelimeyle artistlik yaparsan böyle dijital şaplağı yer oturursun...
    Cevapla
  • Kadayıfçı Rıfkı 1 yıl önce Şikayet Et
    "Blend" karışım demek.
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Blend mi? Hakkat mi? Brent olmasın?? Brent sadece İngiltere'den çıkar
    Cevapla
  • Selami Uçar 1 yıl önce Şikayet Et
    Yangına benzin ile giden bizim millet. Dolara bireysel erişimin yasaklanması lazım. Sadece ithalat-ihracat üzerinde iş yapanlar yararlansın. Senelerden beri bu sorunu çözemediğimiz için yabancılara yüklü miktarda döviz karşılığı faiz veriyoruz. Devlet bir teşvik yayınlar. Herkes fiyatları günceller. Nereye kadar bu fırsatçılık anlamadım. Sonuçta bir ürünün değerinin artması diğerinin de artmasına neden oluyor. Bu yüzden kimse bu işten kar etmiyor. Devletin de enflasyonu düşürmek için enerji fiyatlarını Rusya, Azerbaycan ve Katar ile görüşerek bir şekilde çözmesi lazım. Millet araba alsa binemeyecek durumda. Bir ev alsan aylık 18 bin TL ödemesi var.
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    tasruflarını altın ile yapmayı bilmeyen cahil millet, elin parasının değerini yükselterek faiz ve komisyon ödememize sebeb oluyor. bu yasaklanma ile olacak iş değildir. altına özendirmelidir.
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözüm ona demirperde Ülkesi dersiniz ama görüyoruz ki en azından vatandaşını kandırmayıp doğru tespitler ile gelecek yapılandırmasını yapmaya çalışıyor... Yorumcuların yorumlarını yadırgıyorum Ülkemizin içinde ki durumdan ve Ülkemiz davranışlarından bir haberler......
    Cevapla
  • sevim 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne rusya sı ya kriz ararsan bizde.
    Cevapla
  • Deli Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibilerini alamanya ya getirmek lâzım. 250 gram 1 ekmek alman fırıncıda 4 öro. Birde kalkmışlar, kendi memleketini kötülüyorlar bilip bilmeden, kimbilir belki de bilerek.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadan haberin yok gelde Avrupa’yı gör. Boş boş konuşma.
    Cevapla
  • battal 1 yıl önce Şikayet Et
    en büyük kriz sizin zihniyetiniz
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Pandeminin hemen üzerine Rusyanın yaptığı Dünyaya büyük bir kötülüktür. Rusya Dünyanın nefretle baktığı bir ülke haline dönüştü.Silahlarınada fazla güvenmesin.Hakkaniyet en büyük silahtır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle