AK Parti'den 'asgari ücrete ek zam' açıklaması

Katıldığı canlı yayında asgari ücrete temmuz ayında ek zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya cevap veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, 'Bakanlarımızın bu konu hakkında çalışmalar yaptığını biliyorum.' dedi.

AK Parti'den 'asgari ücrete ek zam' açıklaması
AK Parti'den 'asgari ücrete ek zam' açıklaması
GİRİŞ 12.05.2022 09:12 GÜNCELLEME 12.05.2022 09:49
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, TVNET'te katıldığı programda 'Temmuz ayında asgari ücrete ek zam olacak mı?' sorusuna cevap verdi.

"Bakanlarımızın bu konu hakkında çalışmalar yaptığını biliyorum. Çalışıyor arkadaşlarımız." diyen Zengin, "En azından bunun ne getireceği, nasıl bir maliyeti olacağı yönündeki çalışmaları bakanlıklarımız yapıyor." ifadelerini kullandı.

Somut bir şey söylemeyi doğru bulmadığını ifade eden Zengin, "Bu konuda ilgili bakanların açıklama yapması lazım." diye konuştu.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmada bu konu hakkında yeşil ışık yakmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dar gelirli vatandaşlar için yürürlüğe sokulacak yeni uygulamalara ilişkin temmuz ayını işaret ederek, "Dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücündeki düşüşün farkındayız. Yılbaşında asgari ücretten işçi, memur, emekli maaşlarına kadar geniş alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle alım gücünü daha da iyileştireceğiz." demişti.

YORUMLAR 8
  • emekçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm ücretler temmuzda %100 artmazsa seçimde görüşürüz,pazardan meyva almayı özledik,yeter artık.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün yapacağız diyorsunuz, ertesinde yapmayacağız diyorsunuz sonra yine yapacağız diyorsunuz. Reisin ruh haline bağlı anlaşılan. Bari Reis karar verene kadar susun da bari daha komik duruma düşmeyin.
    Cevapla
  • catalzeytin 1 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücrete am yapmayın fiaytları sabit tutun yada indirin asgari ücret zammı yüzünden 2 aydan beri işşizim nereye başvursam işe alınmıyorum
    Cevapla
  • Gerçek reisçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece en dusuk maaşlara ve asgari ucrete zam yapiliyor, geri kalana yani emeklilere sadece enflasyon zammi yapiliyor Enflasyon ustu bir zam yapilmasi gerekirken yilbasinda %40 zam beklerken %25 zam geldi, sonra bayram ikramiyelerinde de beklentileri karsilamadilar Bu bakan bilginin yaptiği butun açiklamalar bir bakandan çok sanki bir burokratin aciklamasi gibi
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    sen gerçek reisçi olmaya devam et.
    Cevapla
  • Ömer Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Konut kredi indirim gelir müteahhit emlakçı taşıt kredisi olur galerici ÖTV indirimi olur şirketler bayiler faydalanır gariban vatandaşlar 500 e alacağı evi 700 . 300 alacağı arabayı 450 alır.zengini daha zengin fakiri daha fakir yapar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle