Rusya Merkez Bankası, ülkedeki krizi "90'lardan bu yana en büyüğü" olarak tanımladı

Rusya Merkez Bankasınca hazırlanan raporda, ülkedeki krizin, Rus ekonomisi için 90'lı yıllardan bu yana yaşanan "en önemli zorluklardan biri" olduğu belirtildi.

Rusya Merkez Bankası, ülkedeki krizi "90'lardan bu yana en büyüğü" olarak tanımladı
Rusya Merkez Bankası, ülkedeki krizi "90'lardan bu yana en büyüğü" olarak tanımladı
GİRİŞ 12.05.2022 00:53 GÜNCELLEME 12.05.2022 00:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Merkez Bankası tarafından hazırlanan "Para politikası Raporu – Mayıs 2022"de, yaptırımlar ışığında Rus ekonomisine ilişkin değerlendirmelere yer verildi.

Batılı ülkelerin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların 2024'e kadar sürmesinin beklendiğine işaret edilen raporda, "Genel olarak devam eden belirsizlikler ve Rus ihracatına yönelik kısıtlamalar, küresel emtia piyasalarındaki fiyatları yüksek tutmaya devam edecek." değerlendirmesine yer verildi.

Rusya'nın ana ihracat ürünlerini indirimli fiyatlarla satmaya devam edeceği görüşüne yer verilen raporda, bu durumun, Rus ihracatını "değer" bakımından olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi.

Raporda, Rus ekonomisinin 2023 ortası itibarıyla yaptırımlara önemli oranda uyum sağlayacağı kaydedilirken "2022 krizi, Rus ekonomisi için 90'lı yıllardan bu yana yaşanan en önemli zorluklardan biri. Rus hükûmeti ve Rusya Merkez Bankası, ekonomideki yapısal değişikliği destekleyecek." ifadesine yer verildi.

Rusya'nın dış ticarette düşen hacminin yeni fırsatlar yaratacağına işaret edilen raporda, Rus ekonomisinde iç pazara yönelik ticaretin payında artış yaşanacağı öngörüsü paylaşıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlarda enflasyon yüzde 13, bizde 70 kimin durumu daha iyi o zaman?
    Cevapla
  • Abdullah ÖZSOY 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah $ tarihin çöplüğünde yerini alır
    Cevapla
  • Selahaddin 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya rubel in degerini suni bir sekilde manipule ediyor. Sermaye kontrolleri ve limitler sayesinde. Sen simdi gidip rubel-lira paritesi uzerinden alisveris yaparmisin Rusya ile? Eger yaparsan o zaman bende sana pek akilli olmadigini soylerim. Cunku senin zararina olur. Bu yuzden ticaret serbest piyasa kurallarina gore cevrilebilir bir para birimi uzerinden yapilir. Ha senin paran gibi karsi deletin para birimide serbest piyasaya gore cevrilebilirse o zaman takas yapabilirsin yerel para birimleriyle.
    Cevapla
  • Öktem 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun işiniz gücünüz işgal ve kaos yaratmak rusya bedel ödemeli
    Cevapla