Yunanistan ortalığı karıştırdı: Biz çekilirsek Türkiye devreye girer

Yunanistan'da yine Türkiye paniği yaşanıyor. Atina yönetimi, Rusya'ya petrol ambargosuna “Bu durum Çin ve Türkiye'ye yarar sağlar” gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Yunanistan ortalığı karıştırdı: Biz çekilirsek Türkiye devreye girer
Yunanistan ortalığı karıştırdı: Biz çekilirsek Türkiye devreye girer
GİRİŞ 11.05.2022 11:05 GÜNCELLEME 11.05.2022 11:05
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Rus petrolüne yaptırım uygulamak için harekete geçen Avrupa Komisyonu'nun planları Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Malta'nın yaptığı yoğun lobi çalışmaları nedeniyle parçalandı. Yunanistan petrol yasağı nedeniyle kendilerinin sahneden çekilmesi durumunda aralarında Türkiye ve Çin'in de bulunduğu ülkelerin devreye gireceğini savunuyor.

BRÜKSEL'E İLETTİLER

Avrupa Komisyonu'nun Ukrayna işgali sonrası Rusya'ya uygulamayı planladığı Altıncı Yaptırım paketi görüş ayrılıkları nedeniyle sekteye uğradı. Yasak önerisi üye ülkeler arasında tartışmalara neden oldu. Rus petrolüne ekonomik bağımlılığı en üst düzeyde olan Macaristan ve Slovakya öneriye onay vermelerinin mümkün olmadığını Brüksel'e resmen iletti.

PLANLARI SALLANTIDA

Kapasite olarak dünyadaki petrol tankerlerinin dörtte birinden fazlasına sahip olan ve nakliye işine büyük ölçüde bağımlı olan Atina kendilerinin sahneden çekilmesi durumunda aralarında Türkiye ve Çin'in de bulunduğu ülkelerin devreye gireceğini savunuyor. Yunan yetkililerin yoğun baskısı ve yaptırım paketinin tamamını veto etmekle tehdit eden Macaristan nedeniyle AB'nin yasak planı şu an sallantıda görünüyor.

YORUMLAR 51
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Tavuk çiftliğinde bir civciv
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya emperyalizmin taaa Baltıklardan başlayarak Romanya Polonya Bulgaristan ve Dedeağaç yığınaklanması ve Ukrayna'yı uç beyi gibi üstüne salındığını gördü. Emperyalizmin yeni dönem hedefleri "ÇİN, RUSYA ve İSLAMİYET" olduğunu göz önünde bulunduracak olursak yeni dönemde Rusya "İslamiyet desteğini ardına almaya çalışacak gibi" . Öyle olmasa ASTANA birlikteliğini bozmak için Türkiye ile dalaştırılan Ortadoks Yunanistan'ın arkasında dururdu..??!!
    Cevapla
  • Esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus batıdan farklı değil. Kendini 3. Bizans'ın merkezi olarak görüp eski boyunduruk altındaki devletleri tehdit edip kontrolü altına almak istiyor. Ve bu sefer sscb nin hatası bu ülke nüfusları dağıtmamasıdır ifadesi bu halkların Sibirya ya kadar çok farklı yerlere sürüleceklerini gösteriyor.
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    dunya çın e muhtaç adam çip yapmıyor butun fabrikalar durdu..Turkiye de yarın çin gibi patrol vs sevkiyat durdurursa ab yanar.bu iki kere iki dört..yunan sevkiyat benim ülkemden yapılsın diyor.ama nasıl olacak ege denizi akdeniz senin babanın malı sanki .Türkiye istemesin akdeniz ve egede kuş uçmaz..yunan birilerine guvenip boşuna hırlıyor.
    Cevapla
  • gorkem dogan 1 yıl önce Şikayet Et
    bak oğlum git
    Cevapla
  • harun 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda gerçekten akıl yok. Gavurun kendilerini düşündüğünü sanıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle