Dolarda yükseliş devam ediyor

Önceki gün 6 ayın ardından ilk kez 15 lirayı aşan dolar yükselmeye devam ediyor. Dolar güne 15.32 liradan başladı

GİRİŞ 11.05.2022 08:56 GÜNCELLEME 11.05.2022 11:05
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Fed geçen çarşamba politika faizinde 50 baz puan artırıma giderken Fed Başkanı Jerome Powell'ın özellikle 75 baz puan faiz artırım ihtimalini masadan kaldırması piyasalarda ilk başta olumlu tepkiye yol açmıştı.

Ancak olumlu rüzgarlar uzun süre esmedi. Powell'ın açıklamalarına rağmen Fed'in yükselen enflasyonla mücadele için sert adımlar atmak zorunda kalacağına yönelik beklenti ve resesyon endişeleri doların geçen perşembeden itibaren yükselmesine yol açtı.

YORUMLAR 27
  • Burhan Öz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine bi algı başladı borsadan çıkıp dolara mi geçiyorlar ne.Ya şu dolar kurunda bi istikrarı sağlayamadınız sizin yuzynuzden oluyor bu algı çalgı.Sayin Nebati doların köpüğünü aldık dediğinizden beri kur 3.5 lira arttı.Simdi enflasyon ve hayat pahaliliginin düşmesini nasıl beklersiniz.
    Cevapla
  • emir 1 yıl önce Şikayet Et
    onlar bizden farklı olarak enflasyonla mücadele etmek için faizi yükseltiyorlar. yazık ya, bilmiyorlar işte
    Cevapla
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    turistlere müjde 2 bin yuronuz 32 bin tl ülkenizde yapamadığınız tatili burada yapın her şey dahil 15 gün iki kişi 25 bin hamallık hizmetçilik bizden hiç olmassa yazın artmasın pisikilojik olarak çöküyoruz mutsuzluk döviz artışı
    Cevapla
  • Serkan Demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok umudum vardi ama dusecek derken bu son dolar kuru yukselisi ile artık bende yeni ekonomi modelinin zengini zengin ettiğine inanmaya başladım çok net goruluyor.Yok abi olmuyor.Bu kadar istikrarsız bir ekonomi yönetimi olmaz.Senin paran hic mi deger kazanmaz hep mi deger kaybeder.Millet bakalım gelen zamlara nasıl dayanacak.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    normal durum.. devlet %25 le borçlanacak o parayı % 10 la dagıtacak. aradaki farkıda vatandaştan alacak. artık hangi vergi korlar bilmem . bahanede hazır dar gelirli ev sahibi olacak.. koca bir yalan.. amaç mütahitlerine vatandaşı soydurmak. hemen konut fiyatları % 20 arrttı. geçen hafta en yüksek faizle kredi çekip ev alan daha karlı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle