Bakan Nebati'den konut fiyatlarında fırsatçılık yapanlara sert mesaj!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den konut fiyatlarını artıran fırsatçılara sosyal medya hesabı üzerinden sert mesaj verdi. Bakan Nebati fırsatçılara karşı "İlgili adımları atacağız, asla müsamaha göstermeyeceğiz." mesajını verdi.

Bakan Nebati'den konut fiyatlarında fırsatçılık yapanlara sert mesaj!
Bakan Nebati'den konut fiyatlarında fırsatçılık yapanlara sert mesaj!
GİRİŞ 10.05.2022 21:45 GÜNCELLEME 11.05.2022 09:27
Bu Habere 207 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Konut Finansman Projesi'nin ardından fırsatçılar konut fiyatlarını bir anda yükseltti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı konut alımına yönelik düşük faizli kredi paketinin ardından, fiyat artırımına gidenlerle ilgili sosyal medyadan sert bir açıklama yayımladı.

Vatandaşların yükselen konut fiyatlarına tepki göstermesinin ardından hükümetten konuya ilişkin ilk adım geldi.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şu şekilde:

 

"Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacı uygun maliyetle ev sahibi olma avantajının yanı sıra vatandaşlarımızı konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumaktır.

Yine aynı şekilde, vatandaşlarımızın konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları kaydıyla belirli bir kaynak ayrılmıştır.

Tüm bu çabalara rağmen, bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği "fahiş" artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz.

Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz. "

YORUMLAR 207
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    toki kredi verene kadar kendi konut üretsin ve ihtiyaç sahiplerine satsın.işi ehline veriniz.
    Cevapla
  • evladı fatihan 1 yıl önce Şikayet Et
    hep yanacaklar hep canlarını acıtacağız dedikçe zamlar daha da yağmur gibi seller gibi artıyor hiç mesaj verilmesin yanacak acıyacak diye...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın nebati kaçıncı defa bu söylem,yeter artık icraat istiyoruz.Sitelerde son 48 saat içinde fiyatları arttiranlari belirleyin kesin cezayı.Bu kadar zor mu bu.
    Cevapla
  • emine 1 yıl önce Şikayet Et
    kredi faizleri inmesi fırsatçılara yarıyor. 2019-2021 yılında konut faizleri 0,70 lere kadar düştü. daha sonra konut krizi başladı bu ülkede. şimdide aynı olacak. fiyatı artıran konut sahiplerine bu konuda hangi hukuksal yaptım yapılacak ki. 5 zincir markete ne yapılabildi. hala fiyatlar astr.mdik seviyede ve her gün zam. devletimizin iyi niyetle yapmış olduğu KDV indirimi sonucunda vergi kaybı da boşa gitti. Ayçiçek zammında gördük evlerine yağ stoku yapan bu garip milleti. şimdi bankalarda kuyruğa girerler hiç merak edilmesin.
    Cevapla
  • Karanlık Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Gözlerine baktım sayın Nebati. İçide dışıda gülmüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle