Rize-Artvin Havalimanı açılış için gün sayıyor

Türkiye'nin deniz dolgusu üzerindeki 2. havalimanı olacak olan Rize-Artvin Havalimanı, 14 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycanlı mevkidaşı Aliyev'in katılımıyla hizmete açılacak.

Rize-Artvin Havalimanı açılış için gün sayıyor
Rize-Artvin Havalimanı açılış için gün sayıyor
GİRİŞ 10.05.2022 09:59 GÜNCELLEME 10.05.2022 10:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından deniz dolgusuna yapılacak Türkiye'deki ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 2. havalimanı olma özelliğine sahip olacak Rize-Artvin Havalimanı projesinin inşaat çalışmalarında sona gelindi.

3 Nisan 2017'de temeli atılan ve 100 milyon ton taş kullanılarak 2 milyon 800 bin metrekarelik alandaki deniz dolgusunun tamamlanmasının ardından yöre mimarili terminal binaları ile çay bardağı kulesi ve çay yaprağı şeklindeki giriş takı da tamamlanarak önümüzdeki günlerde açılacak.

Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanının açılışı için 8 ay sonra Rize'ye gidecek olan Erdoğan, havalimanının açılışını Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile beraber yapacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • belde 1 yıl önce Şikayet Et
    Mizah yorumcu kardeş sen de oluyorsa tahtadan yapılmasını teklif et....! madem şikayetçisin. Rize de yeterince yeşil var. olmadı metal de kabul edilir....!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şülürler olsun açılıyor geç de olsa açılıyor yılda an za 6 kere rizeme giderim çok mutluyum
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi gün :))
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Varsa beton yoksa beton cari açık kendi kendine nasıl kapanacak ? Dış güçler mi kapatacak ? Ülkeyi betona gömdün freni patlak beton mikseri. Seni sandığa gömmek şart oldu. Yerine kim gelirse gelsin.
    Cevapla
  • belde 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi de de Mizah yorumcu kardeş sen de oluyorsa tahtadan yapılmasını teklif et....! madem şikayetçisin. Rize de yeterince yeşil var. olmadı metal de kabul edilir....!
    Cevapla
  • ani mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    dış güce ne gerek var.sizin gibi kanser hücrelerı memleket i dış gücün verdigi zarar dan daha cok yıpratıyor...hava limanını beton yıgını görüyorsun ya diyecek laf bulamadım sana...erdogan kadar basınıza tas düşsün ınşallah
    Cevapla
  • ÖMER 1 yıl önce Şikayet Et
    la yürü git kafanı değiştir nankör olma olumsuz yargılarını kendine sakla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle