Türkiye'den milyar dolarlık anlaşma! Erdoğan görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya gelecek.

GİRİŞ 10.05.2022 13:19 GÜNCELLEME 10.05.2022 16:13
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştireceği Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüşmesinin en önemli başlıkları, Rusya-Ukrayna savaşı ile doğu-batı güzergâhında Hazar Denizi geçişli Orta Koridorun geliştirilmesi gerektiği olacak. Bu kapsamda, Türkiye-Kazakistan arasında taşımacılık alanında tam serbestin sağlanması konusunda atılacak somut adımlar masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Nisan’da Tokayev ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye ile Kazakistan arasında taşımacılık alanında tam serbestinin sağlanması zarureti ortaya çıktığını, bu konuda somut adımlar atmanın faydalı olacağını ifade etmişti.

1,3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM ANLAŞMASI
Bu doğrultuda, yaklaşık 1,3 milyar dolarlık yatırım anlaşmasının sağlanması bekleniyor. Ticaret hacminin önce 5 milyar dolara ardından 10 milyara dolara çıkarılması hedeflenirken, bu konuda önümüzdeki dönemde atılacak adımların da gündeme geleceği kaydediliyor. Ülkenin önemli ticaret ve yatırım ortaklarından biri konumunda olan Türkiye, son 15 yılda Kazakistan ekonomisine 3,5 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Kazakistan’da 3 bin 500’den fazla Türk şirketi bulunuyor.

Öte yandan, ziyaret, Tokayev’in Haziran 2019’da seçildikten sonra Türkiye’ye yaptığı ilk resmi ziyaret olacak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 27
  • İcralık vatandaş. 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah icralık vatandaşlara faydası olurda çok yuva yıkılmaktan kurtulur.
    Cevapla
  • adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bir gap projesi vardı geçen ufak bir araştırma yaptım iki milyon küsür dönüm arazinin ancak dörtte biri sulu tarım yapılıyormuş tamamı bitse üretim artar fiatlarda normale döner diye düşünüyorum fıratın suyu boşa akmasın buralara devletimiz çok yatırım yapmıştı niye tamamlanmıyor acaba.
    Cevapla
  • Gurbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis bina degil tarim sana lazim evi yemem ama ekmek yerim Ben insallah tarakyaya tarim yatirimi yapacagim dün islemleri baslatik bakalim neylen karsilasiriz bu milyonlarca yatirim icin Kendi bütcemizle yatirim yapacagiz
    Cevapla
  • İskender 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen tarlada gecele en iyisi boş beleş, senin gibiler yüzünden bizler zan altında kalıyoruz..
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğiniz işi yapın, işi bilenler ile çalışın, kenarda zor dönem için Yedek Akçe niz kalsın..
    Cevapla
  • Boşnak 1 yıl önce Şikayet Et
    Doların onbeş lira olması gücüme gidiyor milletçe bedavaya çalışıyoruz,kendimi Çinli gibi hissediyorum
    Cevapla
  • Dadaş1025 1 yıl önce Şikayet Et
    Çinlilerin asgari ücreti dolar bazında şu anda bizden fazla. Çin de 330 - 380 dolar bizde 279 dolar. Nerelere geldik. Emeğimiz pul oldu. Hesabı sorulacak.
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkezin kümeleştigi çikar ve menfaatin ön plana çiktigi,bu günlerde TÜRKDEVLETLERI,bir araya gelmemesinde bir gün kayip edilmemelidir.Rahmetli CELAL TALABANI dedigi gibi...Bu çag,küçük ülkelerin degil,BÜYÜK BIRLIKLERIN DÖNEMI...tercümeye ihtiyaç var mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle