Erdoğan'ın kredi müjdesi sonrası konutlara büyük zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ilk defa ve tek konut sahibi olacak vatandaşlara düşük faizli kredi sağlayacaklarını açıklamasının ardından bazı fırsatçılar, konut fiyatlarına büyük oranda zam yaptı.

Erdoğan'ın kredi müjdesi sonrası konutlara büyük zam
Erdoğan'ın kredi müjdesi sonrası konutlara büyük zam
GİRİŞ 09.05.2022 22:40 GÜNCELLEME 09.05.2022 22:57
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjde vererek, "İlk defa tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon değere sahip birinci el satın almamalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz. Konut değeri 2 milyon lira ile sınırlı bu paket aylık 0,89 faizli konut kredisi içeriyor." açıklamasında bulundu.

FIRSATÇILAR BİR SAAT BİLE BEKLEYEMEDİ

Erdoğan'ın, konut alacak vatandaşlara düşük faizli kredi sağlayacaklarını açıklamasının ardından fırsatçılar, konut fiyatlarına zam yaptı.

Bir ilan sahibi, Erdoğan'ın açıklamasından bir saat bile geçmeden satışa sunduğu konutun fiyatını tam 200 bin lira artırdı.

"FIRSATÇILARA YAPTIRIMLAR ARTACAK" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam da bu hadiselerin önüne geçmek maksadıyla aynı konuşmasında, fırsatçı ve stokçulara uygulanacak yaptırımların artacağını duyurmuştu.

Erdoğan açıklamasında, "Bazı ürünlerdeki fiyat artışları ne enerji fiyatları yükselişi, ne döviz kuru ne de enflasyonla izah edilmeyecek seviyelerdedir. Sırf aç gözlülük, fırsatçılık, tamahkarlıktan kaynaklanan fiyat artışları hukuk değil ahlak meselesidir. Dengesiz fiyatlamalara karşı mücadele ediyoruz. Denetimleri sıkılaştırdık. Stokçuluk ve fiyatları etkileme ile ilgili cezaları da yeniden düzenliyoruz. Üretim maliyetlerini dengeleyerek arzı arttırmaya ve fiyatları istikrara kavuşturmaya yönelik hazırlıklar yürütüyoruz." demişti.

YORUMLAR 82
  • Mehmet ALTUN 1 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet 2 ve 3 yaşında olan binalara açıklanan 0,80 faizli kredi vereceğini açıklaması gerekiyordu, yeni binalara kesinlikle kredi verilmeyeceğini açıklamalı, yoksa bu fırsatçılarla baş edilmez
    Cevapla
  • halit 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanın faizle iş olmamalı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ihtiyaci olmayan yeni ev almasin. Mutahitler batmaya baslayinca gocer fiyatlar.
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    sıfır faiz desen nolacak hangi maaşla çalışan bu taksitleri ödeyebiliyor milletle dalga geçmeyin daha fazla ne içiyonuz ALLAH aşkına kafa güzel bunlarda galiba
    Cevapla
  • urfalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah Müslümanız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle