Rus petrolüne yeni müşteri

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretimini mayısta artıracağını belirterek petrol ihracatında Asya-Pasifik bölgesi dahil yeni müşteriler bulduklarını söyledi.

Rus petrolüne yeni müşteri
Rus petrolüne yeni müşteri
GİRİŞ 09.05.2022 22:22 GÜNCELLEME 09.05.2022 22:22
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak,  başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın bu ayın başındaki petrol üretiminin nisana kıyasla daha iyi olduğunu açıkladı.

Ülkenin petrol üretiminin bu ay iyileşmesini beklediklerine işaret eden Novak, "Rusya'nın petrol üretimi mayısta bir önceki aya kıyasla artıracak" dedi.

Novak, Rus petrol şirketlerinin ise ihracat yollarında çeşitlendirmeye gittiğine dikkati çekerek "Yeni koşullarda yeni istikametler arıyorlar ve yeni sevkiyat zincirleri oluşturuyorlar. Yeni alıcılar olduğunu ve Asya-Pasifik dahil yeni rotalara daha yüksek hacimlerde sevkiyat olduğunu görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Petrol ihracatının çeşitlendirilmesi için yeni yatırımlar yapacaklarını anlatan Novak, Çin'e uzanan Doğu Sibirya Pasifik Okyanusu hattının genişletilmesinin de bu yatırımlar arasında bulunduğunu kaydetti.

Novak, 7 Nisan'da yaptığı açıklamada, lojistik sorunları nedeniyle nisan ayında petrol üretiminin mart ayına göre yüzde 4 ila 5 azalmasını beklediklerini söylemişti.

Rusya Maliye Bakanlığı da 6 Mayıs'ta, Rus bütçesinin nisan ayında petrol ve doğal gaz ihracatından beklenenden 133 milyar ruble daha az gelir sağladığını bildirmişti.

YORUMLAR 6
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin sabırlı ve sadece ülke çıkarını düşünür ülkesini batıya asla satmaz her devletin sahip olması gereken gerçek bir lider
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    133 milyar dolar sadece 2 milyar dolar. Devede kulak.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ab yaz gelmesiyle rahatladı ama her yazın kışı gelir bakalım ab neyapacak gaz yok kömür yok yaptırım sırası rusun eline gececek fiyatlar 2katı putin savaşın kazananı ukrayna halkı bir hic uğruna acı ceken olacak batı ukrayna yı cıkar ları icin rusyaya yem olarak kullanıyor
    Cevapla
  • Çerkez 1 yıl önce Şikayet Et
    Hele bekle, acele karar verdin kardeş. Gavurlar az değil, eninde sonunda Rusya yı kötü sıkıştıracaklar. Güçlü olsan da sınırını, haddini bileceksin. Rusya Türk yurdu kırımı işgal etti, Azerbaycan a karşı Ermenistan ı destekliyor. Genel olarak Rusya’nın zayıflaması bizim için daha iyi olacak
    Cevapla
  • ahir zaman ümmeti.. 1 yıl önce Şikayet Et
    enerjisiz hiçbir ülke ayakta duramaz. Batılı ülkeler Rusya'ya uglanan yaptırımları desteklemenin bedelini çok ağır ödeyecek.
    Cevapla
  • Şemseddin Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Suudiler petrolün fiyatını düşürecekler..Rusya böylece ekonomideki daha kötü günler bekliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle