Rusya'yı çileden çıkaracak döviz kararı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'nın dondurulan döviz rezervlerinin Ukrayna'nın yeniden inşasında kullanılmasının değerlendirilebileceğini bildirdi.

Rusya'yı çileden çıkaracak döviz kararı
Rusya'yı çileden çıkaracak döviz kararı
GİRİŞ 09.05.2022 20:18 GÜNCELLEME 09.05.2022 23:47
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

Uluslararası bir basın kuruluşuna röportaj veren Borrell, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın dondurulan döviz rezervlerinin Ukrayna'ya aktarılması gerektiğini belirtti.

Borrell, Ukrayna'nın savaş sonrası yeniden inşasının yüzlerce milyar avroyu bulabileceğine işaret ederek, AB ülkelerinin Rusya'nın dondurulmuş döviz rezervlerine el konulmasını ve bunun Ukrayna'nın yeniden inşasında kullanılmasını değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Benzer bir uygulamayı ABD'nin, Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından gerçekleştirdiğini hatırlatan Borrell, bunun Rusya Merkez Bankası rezervlerine de yapılabileceğini belirtti.

Borrell, döviz rezervlerinin Ukrayna'da kullanılmasının Rusya'nın Ukrayna'ya savaş tazminatı ödemesinin bir yöntemi olabileceğine dikkati çekti.

CHARLES MİCHEL: OLİGARKLARIN VARLIKLARI YENİDEN İNŞADA KULLANILSIN

9 Mayıs Avrupa Günü'nde Rusya'nın saldırısına uğrayan Ukrayna'nın Odessa kentini ziyaret eden Michel, burada Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Michel, Ukrayna'nın askeri ve insani ihtiyaçlarının yanı sıra devletin işlerliğini sürdürebilmesi için mali kaynaklara ihtiyaç duyduğunu belirterek, bunun yanında acilen yeniden inşa çalışmalarının başlamasını isteyen Ukrayna hükümetine bu konuda destek verdiklerini aktardı.

Daha önce Rusya'ya yönelik yaptırımlar uyguladıklarını, bu tür yollarla Kremlin üzerindeki baskıyı artıracaklarını kaydeden Michel, "Birçok Rus oligarkın varlıklarını dondurduk. Bu araçların ve varlıkların Ukrayna'nın yeniden inşasında kullanılabilmesi adına ben şahsen bu varlıklara el koymayı denememiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

AB, oligarklar olarak anılan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın oldukları belirtilen çok sayıda Rus iş insanının varlıklarını dondurmuştu. Bazı ülkelerin kimi oligarkların yat gibi lüks mallarına el koyduğuna yönelik haberler çıkmıştı.

Uygulanan yaptırımlar nedeniyle Rusya Merkez Bankası'nın ülke dışındaki yaklaşık 300 milyar dolarlık altın ve döviz rezervi dondurulmuş durumda.

YORUMLAR 124
  • serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    bi bozgunculuk çıkıyorsa bilinki kafirdendir
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'ya çağrı derhal bu adamı ve destekçilerini yok edin ibreti alem olsun
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok mantıklı. Yaktığının yıktığının bedelini ödemiş olur.
    Cevapla
  • Cumhur 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın şımarık aşağılık Avrupa'ya 3 tane füze atma Hakkı doğar ve de gerekir
    Cevapla
  • Sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin haklı. Ukrayna NATO ya girmek istemeseydi. Hem kimi kandırıyorsunuz bunda en büyük pay ABD ile Avrupa'nın, sizler savaşı bitirmek isteseydiniz zaten biterdi. Ama sizler silah satmak için savaşı bitirmek istemiyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle