Küresel piyasalarda güçlenen ABD Doları, dolar/TL'yi de yükseltirken kur, günün ikinci yarısının hemen başında 15 lirayı aştı. Kurdaki yükseliş sonrası dolar ve altın rakamlarını değerlendiren Finans Analisti İslam Memiş, altın alacaklara önemli uyarılarda bulundu.

Geçen hafta Fed'in faiz kararı ve Powell'ın mesajlarıyla dalgalanan dolar/TL, haftayı 14,95'i aşarak yükselişle tamamlamıştı. Güne 15 TL'nin hemen altında başlayan dolar kuru günün ikinci yarısında 15,07 seviyesine kadar yükseldi. Dolardaki yükselişten güç alan gram altın ise 906 TL seviyesine kadar yükseldi.

Piyasalardaki son durumu Haber7'ye yorumlayan Finans Analisti İslam Memiş, altın alacaklara önemli uyarılarda bulundu.

İşte Memiş'in o açıklamaları;

Bu haftaya doların uluslararası piyasalarda ve yurtiçi piyasalardaki değer artışıyla başladık. Dolar kuru uzun bir aradan sonra yurtiçi piyasalarda 15 Lira seviyesinin üzerine yükseldi. 15.30 Lira seviyesini güçlü bir destek seviyesi olarak kısa vade için takip edeceğiz. Kısa vade için takip ettiğimiz bant aralığı aşağıda 14.80 yukarıda 15.30 Lira bant aralığı. Yatırımcılar bu bant aralıklarını yakından takip etmesi gerekiyor. Haziran ve Temmuz aylarında yeni zirveler yaşanma ihtimalinin çok kuvvetli olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Temmuz aylarında yeni zirveler gündeme gelebilir. 15 Lira seviyesinin altına sarkma yaşanırsa dövizle ticaret yapanlar ve döviz borcu olanlar bu fırsatı değerlendirmeli diye düşünüyorum. Özellikle dolar endeksinin 104 seviyesinde olduğu bir gündeyiz. Muhtemelen de yıl içerisinde bu yükselişler devam edecek.

DOLARDAKİ DÜŞÜŞLER KALICI DEĞİL

Merkez Bankası FED yılsonuna kadar üç kez 50 baz puan olmak suretiyle üç kez faiz artırımı yapması bekleniyor. Bu da doların uluslararası piyasalardaki değer artışıyla alakalı bir durumu gündeme getirdiğini söyleyebilirim. Doların her geri çekilmesi veya 15 Lira seviyesinin altındaki rakamlar orta ve uzun vade için kalıcı olmayacağını da bize göstermiş oluyor.

Dolar endeksi 104 seviyesine yükselince karşısında altın-gümüş gibi emtialar veya kripto paralarda sert düşüşler olduğunu gözlemliyoruz. Emtia fiyatları da haftaya baskı altında başladı.

EKRANLAR GÖRDÜĞÜNÜZ ALTIN RAKAMLARINA DİKKAT

Özellikle gram altın 915 Lira ama ekranlarda 893 Lira olduğu görülüyor. Özellikle sevgili izleyicilerimizin 900 Lira seviyesinin altında bir gram altın olmadığını belirtmek isteriz. Eğer alım yapacaksanız gram altın fiyatının 915 Lira olduğunu bilmeniz gerekir. Eğer ekranda gördükleri rakam üzerinden bir yol haritası belirlemişlerse hatalı bir karar vermiş olurlar.

Banka üzerinden işlem yapacak olanlar da gümüş ve altın fiyatlarının veya döviz kurlarının ekranda gördüğü fiyatlar ile alakası olmadığını tekrar belirtmek isterim.

KRİPTODAKİ DÜŞÜŞLER KALICI DEĞİL
Kripto para piyasasında yaşanan sert düşüşlerin de kalıcı olmayacağını düşünüyorum. Bu düşüşlerin uzun vadeli yatırımcılar için de bir fırsat oluşturduğunu düşünüyorum. Kısa vadede doların güçlü duruşundan kaynaklanan bir baskılanma var. Ancak kalıcı olmayacağını tahmin ettiğimi söyleyebilirim.

Yorumlar 21 Yorum Var
  • faruk 10.05.2022 09:32
    Nedir bu ya! İnsanları sadece altın döviz stokçuluğuna teşvik eden açıklamalar. Kimden yanasınız. Bir kerede fiyatlar ne olursa olsun üretelim, üretene destek olalım yok. ALLAH CC stokçuluğu yasaklamış siz hala altın dolar kripto para alım fırsatı diye utanmadan insanların karşısına çıkıyorsunuz''''''!
  • Sinan 10.05.2022 02:44
    Bu adam tezgahtar
  • Musam 10.05.2022 02:20
    Ekmek alacaklara uyarınız var mı
  • Fazıl 10.05.2022 00:12
    Tevbe suresi ayet 34-35.
  • Gümüşçü 09.05.2022 23:02
    Altın diye diye. Turkıye nin en zenginlerini kuyumcular yaptılar. Temiz para. Bide bu adam 2 güne bir farklı acıklama yapıyor.
Daha fazla yorum görüntüle