Havalar ısındı, meyve ve sebze fiyatları yarı yarıya düştü

Bursa'da, havaların ısınmasıyla birlikte pazar tezgahlarında satışa çıkan meyve ve sebzelerde geçen aya göre yarı yarıya düşüş yaşandı. Düşüş en çok yeşil sebzede gözüktü.

Havalar ısındı, meyve ve sebze fiyatları yarı yarıya düştü
Havalar ısındı, meyve ve sebze fiyatları yarı yarıya düştü
GİRİŞ 09.05.2022 16:27 GÜNCELLEME 09.05.2022 16:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bursa'da pazar tezgahlarında satışa çıkan meyve ve sebzelerde geçen aya göre yarı yarıya düşüş yaşandı. Havaların ısınmasıyla birlikte sera masrafının azalması pazarcının tezgahına yansıdı.

DÜŞÜŞ EN ÇOK YEŞİL SEBZEDE

Düşüş en çok yeşil sebzede gözüktü. Buna göre, marul 20 liradan 8 liraya, maydanoz 8 liradan 3 liraya, patlıcan 30 liradan 12 liraya, çilek 25 liradan 15 liraya, biber 30 TL'den 15 TL'ye, yeşil soğan 7 TL'den 2 TL'ye, salatalık 25 liradan 7 liraya tezgahlardaki yerini aldı.

Pazarcı Celal Güngör, "Havaların ısınmasıyla fiyatlar yarı yarıya düştü. Bursa'da yetişen ürünlerin tezgahları doldurması fiyatların azalmasına sebebiyet verdi. Kimisi 35 liraya cappucino içiyor o pahalı değil, burada maydanoza 3 lira veriyor ona pahalı diyor" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Bumerang 1 yıl önce Şikayet Et
    Mart ayı da tamamen kış mevsimi gibiydi. Bundan dolayı sebze ve meyveler hemen ucuzlamadı.
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaş enflasyon dahi biz gariban çiftçiler sayesinde düşüyor .bide şehirliler bizi beğenmiyor daha ne yapalım biz size
    Cevapla
  • serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu milleti anlayamıyorum lan kapuçino ile maydanoz birmi şimdi akılsızlar
    Cevapla
  • Ahlak lazım 1 yıl önce Şikayet Et
    Serkan sen hala anlayamacaksiz adam doğru söylemiş 35 lira capucino içiyor diyor gıkı çıkmıyor halbuki 10 15 lira olması gerekirken demek istiyor. Sonra gelip yanıma 3 lira maydanoz deyince vay efendim siz ne yapıyorsunuz diyor yoksa capucino ile maydonoz bir değil tabiki ama o pazarciya cemkirdigi gibi capucinocuya cemkirmeli degilmi!!
    Cevapla