Hatay'da çilek üreticilerinden aracılara tepki

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde çilek üreticileri, ürünlerini düşük fiyattan alıp tüketiciye yüksek fiyattan sattıkları gerekçesiyle aracılara tepki gösterdi.

GİRİŞ 08.05.2022 21:39 GÜNCELLEME 08.05.2022 21:40
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Tutlubahçe Mahallesi'ndeki tarlada bir araya gelen çilek üreticileri, hasada başladıklarını ancak komisyoncuların ürünleri düşük fiyata alması nedeniyle yüzlerinin gülmediğini belirtti.

Yayladağı Çilek Kooperatifi Başkanı Fehim Yaşekmez, Türkiye'nin en güneyinde bulunan ilçelerinde devlet desteğiyle çilek üretimine başlandığını söyledi.

İlçede çilek sayesinde yaklaşık 4 bin kişinin istidam edildiğini aktaran Yaşekmez, şöyle konuştu:

"Üreticiden ucuz fiyata alıp tüketiciye 3 katı fiyatına satmaya çalışan aracı, komisyoncu ve ihracatçılardan şikayetçiyiz. Geçen yıl fiyat 12 lirayken bu yıl 4 liraya çilek alıyorlar. Aracılar kendi aralarında anlaşarak bazen hiç ürün almıyorlar. Bazen de düşük fiyata almak istiyorlar. Çiftçimizi bitirmeye çalışan bu aracılardan devletimizin bizi kurtarmasını istiyoruz."

Kendilerine destek olmaya çalışanlara teşekkür eden Yaşekmez, soruna çözüm beklediklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • çepni türkmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis üreticinin hali ortada tüketicinin hali ortada bakanlar ne iş yapıyor bakanlar Boşa mı bakıyor acaba Çalışmayana yol ver Reis En azından koltukları işgal etmesinler
    Cevapla
  • Arif inanç 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendiniz pazarlarda satmayı denersin iz bunlar ortadan kalkmaya başlarlar. Pazarda 7 tl ye siz satmayı deneyiniz. Çok mu zor bunu organize etmek. Tonlarca çilek s atabilirsiniz diye düşünüyor herkes.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    kendi elinde 1 ton veya 10 ton çileği bozulma süresi o kadar düşükken her üretici kendi nasık pazarlayacak. istanbulda pazarda bile çilek 14 tl değil 18 tl. Türkiye tarımdan online ihale ile tüm üreticilerin kayıtlı olacağı bir platformdan ürettiğini gireceği ve toplu alım yapanlarında buluştuğu tarım online ihale sistemi kurulmalı. üretende alanda takip edilmeli.
    Cevapla
  • Topkapı 1 yıl önce Şikayet Et
    günlük toplanıp hemen pazarlanması gereken çilek ve kiraz gibi ürünlerde malesef tüccar sultası bitmez. çözümü yok gibi birşey
    Cevapla
  • recep ünlü 1 yıl önce Şikayet Et
    ey hukumet seçimi kazanmak istiyorsan bu haberi iyi oku, degerlendir ve hemen harekete geç.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle