Petrol devlerinden 308 milyar dolarlık yatırım planı

İngiliz petrol ve gaz üreticileri, on yıllık dilimin sonuna kadar, düşük karbonlu enerjiye 308.5 milyar dolar (250 milyar sterlin) kadar yatırım yapmayı planlıyor. Petrol devlerinin dudak uçuklatan yatırım planında, hidrojen teknolojilerinin geliştirilmesine yaklaşık 20 milyar sterlin harcanacağı tahmin ediliyor.

Petrol devlerinden 308 milyar dolarlık yatırım planı
Petrol devlerinden 308 milyar dolarlık yatırım planı
GİRİŞ 08.05.2022 10:00 GÜNCELLEME 08.05.2022 10:00
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Birleşik Krallık sularında faaliyet gösteren açık deniz şirketlerinin harcama planlarını değerlendiren Offshore Energies UK (OEUK) analizine göre, İngiliz petrol ve gaz devleri düşük karbonlu enerji yatırımlarını rekor seviyede artıracak.

Bu firmalar tarafından yapılan yatırımların %60'ının, açık deniz rüzgar ve karbon yakalama ve depolama tesisleri dahil olmak üzere düşük karbonlu ve yenilenebilir enerji altyapısına harcanacağını tahmin ediyor.

PETROL DEVLERİNDEN DUDAK UÇUKLATAN YATIRIM PLANI

Araştırmaya dahil olan firmalardan bazıları, önümüzdeki on yıl içinde İngiltere enerji sistemlerine ciddi yatırımlar yapacak.

Bunlardan Shell 25 milyar sterlin yatırım yapacağını, BP ise bu yatırımlara 18 milyar sterlin pompalayacağını açıkladı.

OEUK'ye göre, 70 milyar sterlinlik sermaye yatırımı ve 20 milyar sterlinlik operasyonel harcama ile açık deniz rüzgarı bu nakit akışından en fazla yararlanan kalem olabilir.

Hidrojen teknolojilerinin geliştirilmesine yaklaşık 20 milyar sterlin harcanacağı tahmin ediliyor, ancak 25 milyar sterlin de yeni petrol ve gaz sahalarının açılmasına gidecek.

Raporda bu rakamların, sadece harcama planları olduğu ve aslında harcanma aşamasında olmadığı hatırlatması da yapılıyor.

Rapora ilişkin açıklamalarda bulunan OEUK'dan Ross Dornan, "Politikacıların anlaması gereken şey, yalnızca yatırımların değil, aynı zamanda hırs da gerekli. Birleşik Krallık, düşük karbonlu ve yenilenebilir enerjide bir dünya lideri olabilir, ancak bunu başarmak için planlamacılar ve politikacıların uzun vadeli planlar yapması gerekiyor." dedi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 28
  • Tehammül 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakıt kavramı artık değişiyor. Elektrik tek ve kalıcı çözüm olacak. Elektriği üretecek teknolojilere bakın siz.Cern deneyleri yakında bir sonuç verecek ve yeni bir enerji kaynağı elde edilecek ve tüm teknoloji zamanla bu buluşa evrilecek.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz Bilim Adamları verimli Füzyon teknolojisini elde etme peşinde , ne yapıp ne edip bunu başaracaklar .
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Elon Musk Twitterı alacağına bu işe girse iyiymiş
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kolay yoldan kazanıyor adam ne gerek var
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bu kamu bütçesi ile enerjide bağımsızlığımızı sağlamamız imkansızdır. Benim bir önerim var. Kıdem tazminatı yasası biran önce çıkartarak bu devasa kaynak enerji fonunda değerlendirilmelidir. Ama hükümet benim görüşüme önem vermez. Ben bir sade vatandaş olduğum için görüşüm değersizdir.
    Cevapla
  • Tehamül 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka kaynak bulamadın gariban işçinin tazminatına göz diktin.Başka kaynakmı yok. Patronlar ne iş yapar.Her seferinde işçinin elindeki göze geliyor ayıptır yapmayın yahu...
    Cevapla
  • Yado 1 yıl önce Şikayet Et
    Onların yatırımlarının hepsi bizim sırtimizdan çikacak. Ama bunlar gerçekleşirse arap ülkeleri afrikadan beter olacak altindan klozetlerini satarlar artik.ekmek bulamayacaklar yemege
    Cevapla
  • Goy 1 yıl önce Şikayet Et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle