Habeck'ten benzin ve mazot için çarpıcı itiraf: Hükümet devreye girebilir

Rusya'ya yönelik yaptırımların devreye alınması halinde sıkıntılar olacağını belirten Almanya Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, ülkenin doğu bölgelerinde benzin ve mazot sorununun baş gösterebileceğini söyledi.

Habeck'ten benzin ve mazot için çarpıcı itiraf: Hükümet devreye girebilir
Habeck'ten benzin ve mazot için çarpıcı itiraf: Hükümet devreye girebilir
GİRİŞ 07.05.2022 11:06 GÜNCELLEME 07.05.2022 11:06
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırılarının ardından adeta yağmur gibi gelen Batı yaptırımları, Moskova'nın en güçlü kartı olan petrol ve gazı da vurmayı hedefliyor.

Öte yandan Rusya'nın en büyük Avrupalı enerji müşterisi Almanya, AB'nin Rus doğal gazını boykot çağrılarına bir süredir ayak diretiyor. Tüketeciler olası bir kesinti durumunda mazot, benzin ve gaz tedarikinin nasıl sağlanacağını endişeyle takip ediyor.

Almanya, Rusya'nın doğal gaz borçlarını ruble ile ödeme taleplerini reddettikleri için, Polonya ve Bulgaristan'a gaz arzını derhal durdurmasını hayretle izledi. Avrupalı yetkililer, Rusya'nın bu hamlelerini "enerji şantajı" olarak nitelendirdi.

Almanya alternatif çözümler ararken, Ekonomi Bakanı Robert Habeck'ten çok çarpıcı bir itiraf geldi.

BENZİN VE MAZOT BULAMAYABİLİRİZ

AB ülkeleri, Rus ham petrolünün altı ay içinde aşamalı olarak ve yıl sonuna kadar rafine durdurulmasını öngören bir öneriyi oylamaya hazırlanıyor.

Çarşamba günü bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, AB'nin Rus petrolüne ambargo uygulaması halinde Almanya'nın doğu kesiminde akaryakıt ve gaz sıkıntısı yaşanacağını söyledi.

Habeck, "Maalesef söylemek zorundayım ki, aslında akaryakıt kıtlıkları olacağı göz ardı edilemez. Kısa bir süre düşük petrol ve dolayısıyla düşük yakıt (benzin, mazot) kıtlığı olabilir. Hükümetimiz bunun olmamasını sağlamak için çalıştığına dair güvence verdi." dedi.

Almanya'nın doğu kısmındaki enerji, tamamen Rus ithalatıyla çalışan Schwedt rafinerisi tarafından tedarik ediliyor. Almanya'daki en büyük ham petrol işleme tesislerinden biri olan bu tesis, Berlin'de ve Brandenburg eyaletinde kullanılan benzin, mazot ve diğer akaryakıtın %90'ını sağlıyor.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin (DW) bildirdiğine göre, ambargo onaylanırsa rafinerinin kapatılması gerekebilir.

Almanya, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarının Şubat ayı sonlarında başlamasından bu yana, AB'nin Rusya'nın enerji arzını kesme yönündeki baskısına paralel olarak, Rusya'dan yaptığı petrol ithalat oranını %35'ten %12'ye düşürdü.

YORUMLAR 15
  • Hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya bu kadar endişeliyse nefen Ukraynada ki savaşın bitmesini istemiyor.yada bitmesi için bir caba gödtermiyor
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 1 yıl önce Şikayet Et
    almanya deil boris ve abd istemiyor
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Senaryo çok büyük. Rusya doğruyu yapıyor. Ukraynada NAZİ ler temizleniyor, Türkiye ve Rusya bir hareket ediyor. Doğru Avrupa (Yunanistan hariç) bize doğru yönelecek, Avrupa 8-10 ülkeden oluşacak. Asıl Almanya NATO dan çıkma hedefinde. Dik durun, şükretmesini bilin, isyan etmeyi bırakın, Cumhurbaşkanımıza destek fazlasıyla lazım!! Mülteciler üzerinde büyük ama ucuz politika uygulanıyor. Hdp seçmeni 10% 5 milyon, iyi parti 10% 5 milyon, chp 25% 15 milyon seçmeni var, yani 25 milyon seçmenin içinde kesinlikle 20 milyon hain ve terörist var, 5 milyon cahil sayalım. Siz bunları görün, mülteciler zaten Suriye toprakları bize dahil olduğunda bizimle yaşayacak. Gözünüzü açın!
    Cevapla
  • mahmet yaldız 1 yıl önce Şikayet Et
    krdş zamanında binlerce kırım türkünü vagonlara doldurup sibiryaya ölüme gönderen 20 yıldır esed alçağına destek verip suriyeyi altnı üstüne getirip milyonlarca insanın mülteci olmasına neden olan RUSYA yı nasıl savunursun
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcu kardeşim. Çay, su kahve içiyorum. 700 harf yazabiliyorum ve kısa kesmem gerekiyordu. Araştır bana böyle yorumla karşılık vereceğine!
    Cevapla
  • Dermanbey Anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrainede Naziler deyil Almanlar savasiyor,Nazi Kelimesi sadece Camouflage olarak kullaniyorlar,bunlara dikkat edelim ve ALET olmayalim cünkü Almanlar Barbar ve irkci vede soykirim yapmislardir,,, Dünyanin basina Bela bir irktir...
    Cevapla
  • Yusuf Batı Trakya 1 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum, kaybettiğimiz misakı milli topraklarını tekrardan alalım.
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne içtin gardaş, ne acaip insanlar var Allahım
    Cevapla
  • Guaidoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Akil tutulmasi galiba bunlarinki. Adamlara ambargo koyan sen olgarklarin mal varliklarina El koyan sen. Cikmis rusya bize santaj yapiyor diyor. Güler misin aglar misin. Akillarini peynir ekmek ile yemisler.
    Cevapla
  • Uya 1 yıl önce Şikayet Et
    Malesef oturduğumuz dalı kesiyoruz.
    Cevapla
  • Çaldıran....1514 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'ya ceza keseyim derken asıl ceza millete kesiliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle