Memur-Sen'den ek gösterge açıklaması

Kamu İşvereni ile Memur-Sen arasında devam eden ek gösterge görüşmelerinin 3. toplantısı 10 Mayıs’ta yapılacak. Memur-Sen, ek gösterge çalışmalarıyla ilgili hükümetten teklif bekliyor.

Memur-Sen'den ek gösterge açıklaması
Memur-Sen'den ek gösterge açıklaması
GİRİŞ 06.05.2022 23:14 GÜNCELLEME 06.05.2022 23:14
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Erzincan İl Divanı’nda yaptığı konuşmada, “Toplu sözleşme masasında aldığımız ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi kararımızda 3. toplantıya kadar Memur-Sen tarafı olarak söyleneceklerimizi aktardık. Şimdi teklifi bekliyoruz. Ek göstergesi olmayan kamu görevlilerini de gösterge içerisine almak, kamu görevlilerinin ek gösterge düzenlemesindeki asıl muradı olan emekli maaşı ve ikramiyesine dokunacak adımları atmak için hükümet tarafı bu çalışmayı tarihi bir fırsat olarak kullanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ise sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Memur-Sen olarak hizmet kollarımızla birlikte tüm taleplerimizi kamu işverenine ilettik fakat karşı taraftan henüz bir teklif sunulmadı, kamu işvereninin üçüncü toplantıda masaya teklifle gelmesini bekliyoruz. 2200 ek gösterge ve göstergesi bunun altında olanlar için; en yüksek devlet memuru maaşının yüzde 55'i, emekliliğe esas aylığın bir birleşeni. Bu yüzde 55'lik yansıtma oranının da yüzde 75'e yükseltilmesini istiyoruz” dedi.

YORUMLAR 12
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm memurları kapsamalıdır.
    Cevapla
  • kızılelma 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet vermek istemiyor bunlar herkese verilsin diyor. vereceklersede bunların yüzünden kimse alamayacak
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    eyt li mağdur hakkı ni alamiyor. gidip tuzu kuru olanlara ek gösterge veriliyor. adaletsizlik.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sendika ve odalar vitrini süslemek için kurulmuş boş ve lüzumsuz örgütler. Memur emeklisiyim memuriyete başladığım andan emekli oluncaya kadar devlet ne dediyse o oldu. Odaların ve sendikaların başkanları ağa gibi keyf sürüp hava atmaktan başka ne yapıyorlar? 2018 'den bu tarafa 3600 ek gösterge lafı devam ediyor hala somut bir adım atılmadı. Temmuz değil, ocak ayında maaş artışı olarak yansıyacak tek farkı emekli ikramiyesi olur. Artık sıktı ezip ezip suyunu içiyorlar.
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sendika başkanı öyle savunulmaz biz ek göstergesi olmayan memurların haklarını istiyoruz yok vermiyorsanız iş bırakma eylemine giderşz elini masaya vur Savunuyormuşsun gibi laflar kullanıp milleti kandırmayın yazıktır bu millete emekliye memura Sadece oy alacakları insanlara vermesşnler. Bu halk işini bilşr 23 temmuzu bekliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle