Nureddin Nebati'den 'enflasyon' açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'nin ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Nureddin Nebati'den 'enflasyon' açıklaması!
Nureddin Nebati'den 'enflasyon' açıklaması!
GİRİŞ 05.05.2022 19:49 GÜNCELLEME 05.05.2022 19:49
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının küresel enerji, gıda ve diğer emtia fiyatlarını daha da yükseltmesinin enflasyonu körüklediğini dile getiren Bakan Nebati, "Herkes şunu çok net bir şekilde bilmedir ki son 20 yılda, millet olarak karşı karşıya kaldığımız her türlü krizden nasıl güçlenerek çıktıysak, bugün bu enflasyon belasından da aynı iradeyle kurtulacak, güçlenerek yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yaptığı açıklamalar şu şekilde; 

Pandeminin neden olduğu tedarik zincirlerindeki aksamalara ilaveten Rusya-Ukrayna savaşının küresel enerji, gıda ve diğer emtia fiyatlarını daha da yükseltmesi tüm dünyada enflasyonu körüklemiştir.

Örneğin ABD’de enflasyon son 41 yılın zirvesinde seyrederken Almanya ve Fransa son 40 yılın en yüksek enflasyonunu yaşıyor. Diğer Avrupa ülkelerinde de durum bundan farksız.

Bu küresel olumsuzluklara ilaveten ülkemizde döviz kuru gelişmelerine bağlı olarak enflasyonun yüksek seyretmeye devam ettiği de bir gerçektir.

Ancak kur korumalı mevduat ürünleri başta olmak üzere Aralık ayından bu yana aldığımız tüm tedbirlerle birlikte finansal piyasalarda istikrarı sağlayarak döviz kurundaki oynaklığı önemli ölçüde kontrol altına aldık.

Buna ek olarak KDV ve vergi indirimlerinden saha denetimlerine, stratejik sektör ve emtialardaki sübvansiyonlarımızdan kapsayıcı teşvik paketlerimize kadar geniş önlemler aldık ve almaya devam ediyoruz.

Stokçuluğu önlemek ve fiyatların seyrini izlemek amacıyla Bakanlığımız koordinasyonunda dijital "Ürün Takip Sistemi" çalışmalarımızın meyvelerini de çok yakında alacağız.

Yüksek enflasyon sebebiyle insanımızın yaşadığı sıkıntıların her birinin farkındayız ve sorunları asla görmezden gelmemiz söz konusu dahi olamaz.

Herkes şunu çok net bir şekilde bilmedir ki son 20 yılda, millet olarak karşı karşıya kaldığımız her türlü krizden nasıl güçlenerek çıktıysak, bugün bu enflasyon belasından da aynı iradeyle kurtulacak, güçlenerek yolumuza devam edeceğiz.

Yarına yön veren lider ülke olma yolunda sabırla, ısrarla, inançla ve beraberce yol alarak tüm sorunlarımızı tek tek aşacağız. Kararlılığımızdan ve azmimizden kimsenin en ufak bir şüphesi dahi olmasın!

YORUMLAR 17
  • A.Demirel 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bizi bu sıkıntıdan da kurtaracaktır inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    1 ocak 2023 te lozan bitiyor arkadaşlar. Siz reisi o zaman görün.
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    biraz aç oku be kardeşim şuan çıkan madenler petrol vs nasıl çıkarılıp satılıyor azcık kafa yormuyorsunuz ya
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Lozan'ın süresi olduğuna nasıl da inanmışsınız. Hele o gizli maddeler falan... Madem yeraltı kaynaklarımızı çıkarmamız yasak, çıkarıp sattığımız hammaddeler deniz kumu mu? Gittik Karadeniz'de doğalgaz bulduk mesela. Batı neden bir şey demedi "hop kardeşim çıkaramazsın Lozan var" diye?
    Cevapla
  • Nafiz 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 ü fazla büyüyorsunuz sanki gözünüzde
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayat pahalılığı her şeyin önündedir. Pahalılık ve fakirleşme olduğu müddetçe yapılan hiç bir şey görülmüyor.
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dogrudur
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllık enflasyon 70 diyorlar.bi yüzde 70 aylık enflasyon görmüş bir milletiz.bize vız gelir.bunu da yeneriz.
    Cevapla
  • Habil 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllık 70 rakamına inanıyorsan diyecek laf yok
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsinden Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle