Bakan Nebati: İhracat hedefimize adım adım ilerliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “2022 yılı için 250 milyar dolarlık ihracat hedefimize el birliğiyle ve adım adım ilerliyoruz.” dedi.

Bakan Nebati: İhracat hedefimize adım adım ilerliyoruz
Bakan Nebati: İhracat hedefimize adım adım ilerliyoruz
GİRİŞ 05.05.2022 17:41 GÜNCELLEME 05.05.2022 17:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Nisan 2022 yılına ait ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Yatırım, üretim, ihracat ve istihdam artışı odaklı ekonomi modelinin meyvelerini net bir şekilde vermeye devam ettiğini belirten Bakan Nebati, 2022 Nisan ayında toplam 23,4 milyar dolarlık ihracatla Cumhuriyet tarihinin aylık ihracat rekorunun kırıldığını söyledi.

Geçen yılki ihracat başarısının ardından 12 aylık ihracatın 240,1 milyar dolara yükselmesiyle 2022 yılı için 250 milyar dolarlık ihracat hedefine de el birliğiyle ve adım adım ilerlediklerini kaydeden Nebati, “Küresel kırılganlıkların arttığı ve dünyada büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edildiği bir ortamda bu başarıda imzası olan TİM Başkanı İsmail Gülle nezdinde tüm ihracatçılarımızı can-ı gönülden tebrik ederim. Daha müreffeh bir Türkiye idealimize giden yolda gece-gündüz demeden tüm kurum ve kuruluşlarımızla koordinasyon içinde ve kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 12
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    ışığı görüyorum o halde varım
    Cevapla
  • Samimi 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 de ülkede büyük bir ihracat olacak herkes görecek. Enflasyon düşecek...sabırla 2023 Haziran ihracati göreceğiz
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    eyvallah sn bakanım.lakin açıklanan yıllık enflasyon % 69 hissedilen yüzde 300..avrupada yııllık enflasyon %7,5.....allah için kısa vadede dar gelirliyi kurtacak paketi açıklayın. gıda kira fiyatlarıni takip ve müdahale şart
    Cevapla
  • ervan 1 yıl önce Şikayet Et
    hükümetin ihracat takıntısı iç piyasada neler olduğunu anlamasına engel olan bir hastalığa dönüştü. vatandaşın hayat pahalılığında ezilmesinin nedeni de bu hastalıklı ihracat politikasıdır. önce iç piyasayı dengeleseniz, kartelleşmeyi engelleseniz, serbest piyasa denen serbest soygun düzenini engelleseniz iyi olmazmı
    Cevapla
  • durro 1 yıl önce Şikayet Et
    biz de 2023 haziran a ilerliyoruz rekor enflasyon ile. daha ihracat diyor. 3 tane ihracatci için vatandaşı mahvettiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle