Rusya'dan bomba 'AB' iddiası: Rus petrolünü üçüncü ülkeler üzerinden alacaklar!

Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı 6. yaptırım paketini açıklamasının hemen ardından Rus milletvekili Vladimir Dzhabarov'dan çok konuşulacak bir iddia geldi. Dzhabarov, AB'nin Rus petrolünü 3. ülkeler aracılığıyla alacağını söyledi.

Rusya'dan bomba 'AB' iddiası: Rus petrolünü üçüncü ülkeler üzerinden alacaklar!
Rusya'dan bomba 'AB' iddiası: Rus petrolünü üçüncü ülkeler üzerinden alacaklar!
GİRİŞ 04.05.2022 22:22 GÜNCELLEME 04.05.2022 22:34
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya karşı petrol ambargosu öngören yaptırım paketini açıklaması sonrası Rus milletvekili Vladimir Dzhabarov, AB'nin Rus petrolünü üçüncü ülkeler aracılığıyla almaya devam edeceğini söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen çarşamba günü, Rusya'ya karşı 6. yaptırım paketini açıkladı. Üye ülkeler tarafından onaylanması beklenen pakete göre, AB Rusya'dan ham petrol tedarikini 6 ay içinde ve rafine ürün tedarikini de yıl sonuna kadar aşamalı olarak kaldırmayı hedefliyor.

"DAHA PAHALI ALACAKLAR"

Rus haber ajansı Ria Novosti'ye konuşan Rus meclisi uluslararası ilişkiler komitesinden milletvekili Dzhabarov ise AB ülkelerinin Rus petrolünü diğer ülkelerden üstelik daha da pahalıya alacağını öne sürdü.

Ria Novosti milletvekilinin, "Bana biraz delirdiler gibi geliyor. Bizden petrol almayacaklarını söylüyorlar. Olur, almayın, zorlayan yok. Ancak üçüncü ülkeler aracılığıyla almaya devam edeceksiniz. Bizim petrolümüz aynı kalacak ancak size daha pahalıya gelecek" dediğini aktardı.

Leyen'in sunduğu yaptırım paketinde ayrıca Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın ve diğer iki büyük Rus bankasının SWIFT'ten çıkarılması teklifi de yer alıyor.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 45
  • belde 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen denildiği gibi kimse gaz olmadan işi zor avrupanın. alışmışlar rahatlığa kimse rahatınını bozulmasını istemez. başka türlü nereden alacaklar ki.
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde ne demişler,dinsizin hakkindan imansiz gelir!Alman zengin,8 billion para bankada yatiyor,kişibaşi geliri 40 bin yuro!eeeEnayide para var git,al cebinden.
    Cevapla
  • 1yıllık yatırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakıt için oduna dönsünler, yeni nesil sobalar artık çok daha az odun yakıp çok daha fazla süre yüksek ısı veriyorlar. Otomobiller içinde zaten elektrikli otomobile dönüştürme kiti üretmek lazım. Böylece fosil yakıtlara ihtiyaç kalmaz. 1 yılda fosil yakıt için harcanan para ile belkide yüz yıl elektrik üretecek yeni nesil , yenilenebilir, temiz elekrik üreten yatırımlar yapılabilir.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    "Rus salatasına American salatası diyelim... Ahha, tamam sorun çözüldü! Hadi dağılın" Tam komedi bunlar. Yapmışken, Avrupa denilen uyduruk kıtanın sınırlarını Urallara kadar değil de Polonya-Ukrayna'ya kadar yapsınlar, Ruslara ders olsun. "Sizi coğrafî olarak da Evropa'dan çıkardık, na'beer" diye dalga geçerler. Bilmemneremin antin kuntin Avrupalıları sizi...
    Cevapla
  • l.s.yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    olan ukrayna ya oldu... amerika yine kendi yandaşlarını uçaktan atıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle