TESK Başkanı Palandöken'den zorunlu trafik sigortası açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortasının her ay yüzde 2,25 zamlanacak olmasının trafikte sigortasız araç sayısının artmasına neden olacağını kaydetti.

TESK Başkanı Palandöken'den zorunlu trafik sigortası açıklaması
TESK Başkanı Palandöken'den zorunlu trafik sigortası açıklaması
GİRİŞ 01.05.2022 10:30 GÜNCELLEME 01.05.2022 10:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Palandöken, yazılı açıklamasında, trafikteki 25 milyon aracın 5 milyonunun zorunlu trafik sigortası bulunmadığını bildirdi.

Akaryakıt fiyatlarındaki, araç muayene ücretlerindeki, MTV ve bakım ölçüm ücretlerindeki artışların halihazırda birçok vatandaşı etkilediğine dikkati çeken Palandöken, sigorta şirketlerine de zorunlu trafik sigortasında her ay yüzde 2,25 zam yapma yetkisi verildiğini belirtti.

Palandöken, "Zorunlu trafik sigortasının her ay yüzde 2,25 zamlanacak olması trafikte sigortasız araç sayısının artmasına neden olur. Esnaf da vatandaş da zorunlu olan bu trafik sigortası ücretlerinde indirim beklerken zam yapılmasından muzdarip." değerlendirmesini yaptı.

Bu ay itibariyle en düşük trafik sigortası ücretinin 1263 lira olacağını vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Bu durum sigortasız araç sayısıyla birlikte trafikteki tehlikeyi artırmaktan başka bir işe yaramaz. Çünkü bu araçların ek olarak zaten akaryakıt, MTV, bakım, muayene, çeşitli ölçüm ücretleri gibi birçok daha masrafı var. Bu masraflar da zorlarken, araç sahipleri zorunlu olan bir sigortayı bile yaptırmaya çekinir hale gelecektir."

YORUMLAR 12
  • Zam Yorgunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne dir bu zam furyası zorunlu trafik sigortası geçen yıl 400₺ ödedim bu sene 1017 oldu olacak akaryakıt zamları keza öyle araçları size verelimde kurtulalım diye düşünüyorum!!!
    Cevapla
  • Araç 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle garabet bir kararın çıkmasına acaba kim yardım etti?İnsaf be.
    Cevapla
  • emekçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sene 500 tl bu sene 1200 tl vermek zorunda kaldım,7. basamaktayım,bunu kim buhale getirdiyse hakkım haram olsun.
    Cevapla
  • onaran 1 yıl önce Şikayet Et
    6 ay kullandigimiz mitosiklet turu araclara taahhut sartnamesi getirilsin kac ay kullanilacagina hangi ay kullanacagina o zaman hak ve adalet yerini bulur
    Cevapla
  • Birecikli 1 yıl önce Şikayet Et
    Zorunlu sigorta soygundur. Hiç bir işe yaramıyor, kaza yapınca sigorta delinmesin diye cebimizden korkudan para ödüyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle