Bakan Dönmez'den yerli gaz müjdesi: Seneye bu günlerde kullanacağız!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, iftar programı sonrası yaptığı açıklamada “Önümüzdeki yıl belki bugünlerde yerli gazımızı kullanır hale geleceğiz” ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 01.05.2022 08:18 GÜNCELLEME 01.05.2022 09:34
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gençlerle iftar programında, yeraltı kaynaklarını sonuna kadar kullanmaya ve ekonomiye kazandırmaya kararlı olduklarını anlattı.

Dönmez, "Nasipse önümüzdeki yıl belki bugünlerde yerli gazımızı kullanır hale geleceğiz. Ocağınızda çay demlediğinizde artık Karadeniz'in binlerce metre altındaki o gazla demlemiş olacaksınız" dedi. Dönmez, şunları söyledi:

ARAMALARI ARTIRDIK

"Sabrettik sonuna geldik. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu yeni nesiller açısından önemli bir kaynaktır. Size tam 540 milyar metreküplük bir doğalgaz kaynağını teslim edeceğiz. 25 yıl yetecek bu ülkeye" dedi.

Bakan Dönmez, şöyle konuştu:

"Temiz enerji kaynaklarıyla enerji ihtiyacımızı karşılama yönünde ciddi hamleler var. Biz de son 20 yılda yüzde 38 olan kurulu gücümüzün içerisindeki payı, deniz enerjisinin payını, yüzde 54'e çıkardık. 30 bin megavatlık kurulu gücümüz artık 100 bin megavatı geçti." Dönmez, arama çalışmalarını artırdıklarını ifade ederek, "Ne kadar çok yerli ve yenilenebilir kaynakları kullanırsak içinde bulunduğumuz küresel enerji güvenliği riskini daha rahat atlatırız. Onun için doğal kaynak aramalarını artırdık" diye konuştu.

YORUMLAR 137
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    berat albayrağı başta ingilizler istemiyordu adam Türkiyeye 3 tane sondaj gemisi aldırdı şuan onun vizyonu sayesinde bu enerjiler bulunuyor bu millet iyilik yaramıyor chp olduğu gibi samanı basıp heykeli çakacaksın dikkatör gibi yöneteceksin vatandaşı mağdur edeceksin inim inim inleteceksin chp yıllardır bunu yapıyor oyuda hiç düşmüyor zilletin ittifakını oyu %47 dayanmış hey yavrum
    Cevapla
  • tunctunc 1 yıl önce Şikayet Et
    Asla asla asla doymayan milletiz..Dünyalar bizim olsa yine aciz ac ac ac.
    Cevapla
  • Tokat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ovvvv yine gaza zam geliyor kesin
    Cevapla
  • Mucahid 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi 2 ay geri atmış. 2023 ilk çeyreğinde demişlerdi. Yani Mart şimdi oldu Mayıs.
    Cevapla
  • Sütçü İmam 1 yıl önce Şikayet Et
    Pahalılıktan şikayet edenlere: Sabır kardeşim. Reisin yerinde kim olsa daha iyisini yapamaz. Çünkü serbest piyasa denen bir illet var. Çünkü biden denen bir Türkiye ve islam düşmanı ve bununla ittifak etmiş hain bir muhalefetimiz var. Her şeyi pahalandıran bu şer ittifakıdır. Unutmayın saldırı ekonomik. 15 temmuzda başaramadıklarını böylece yapmak istiyorlar. Sonra Ukrayna Rusya savaşı var. Bu da bir gerçek bir sebep. Pahalılıktan bir vatandaş olarak ben de şikayetçiyim. Bize müzlüman olduğumuz için ve müslüman bir hükümet seçtiğimiz için saldırıyorlar. Biz imanımızın bedelini ödüyoruz. Ebedi Cennetler bizim olsun İnşallah.. Yine bin şükür bir müslüman ülke olarak durumumuz çok çok iyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle