Kırgız Parlamentosu Milletvekili Mirlan Samyikozho, Kırgızistan’ın yeni Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev’e yönelttiği soruda Türkiye’nin Tacikistan’a Bayraktar sattığına yönelik çıkan haberlerin doğruluğu hakkında bilgi talep etti.

Kulubayev ise soruya şu şekilde yanıt vererek iddiaları teyit etti:

“Evet, bu doğru. Elçiliğe bu yönde bir soru sorduk. Teyit edebiliriz. Türk tarafına bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini belirttik zira Kırgızistan ve Tacikistan arasındaki sorunlar çözülmüş değil. Fakat Türkiye bunun ‘iş’ olduğunu söylüyor. Askeri-teknik iş birliğinin devam edeceğini belirtiyorlar.”

Bakan Kulubayev, konu ile alakalı olarak tüm bilgileri aldıktan sonra Türk tarafı ile görüşmeler gerçekleştireceklerini de belirtiyor.

 

Yorumlar 33 Yorum Var
  • Hyr 28.04.2022 15:46
    bu ülkelerde rusya hakim. teknolojimizi çalmasınlar.
  • ALİ 28.04.2022 08:16
    Dün Kırgızlara sattık.Bugün Taciklere , bu iki ülkenin sınır sorunu olduğunu bilmiyor mu dışişleri yetkilileri ,aynı hatayı Fas a satarak yaptık. Bizi destekleyen Cezayir e karşı olan Fas a silah sattık.Bu işte mantık , siyaset ve strateji eksik ilerliyor..
  • Vedat 28.04.2022 07:27
    Cihan az biraz oku da sonra salla. Tacikler özbe öz Türktür ,ancak farsça konuşurlar. Tıpki bir zamanlar Yavuz Sultan Selim hanın şiirlerini farsça yazması gibi, o zamanlar Şah İsmail de Türkçe yazardı. Ama her ikisi de Türk tü. Dünya da başka lisanı ana dili olarak konuşan bir sürü millet var Ve içlerinde başka Türkler de var. Bu onları o dilin milletinden yapmaz.
  • Zafer 28.04.2022 07:23
    Kırgızistan rahatsız olmuş, çokta tındı. Her ikiniz de Ülkenizi Rus silahlarıyla ağzına kadar doldururken sorun yoktu değil mi. Galiba nazınız bir tek bize mi geçiyor yoksa bizi yumuşak başlı mı gördünüz. Rus silahlarını tepeleme alırken aklınız neredeydi. Biz de ticaret yapıyoruz koçum, üstün olmak istiyorsanız daha fazlasını bizden siz satın alın.
  • Sebahattin 28.04.2022 03:03
    Tacikler İran farisileri nden değiller. Onlar ayrı millet. Farsça konuşurlar. İranlılardan çok bize yakınlar. Ehli sünnettirler. Maalesef yöneticilerinin dinle ilgisi yok. Onları İrana terk edecek kadar ahmak değiliz. Kırgızlar da bizdendir. Ancak, Fetöyü bitirmeleri şart.
Daha fazla yorum görüntüle