Rusya'ya yönelik Çin'den ilk adım: Faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı

Çinli dron üreticisi DJI, Rusya ve Ukrayna’daki operasyonlarını geçici olarak durdurdu. Böylece Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rusya’da operasyonlarını askıya alan ilk Çinli şirket DJI oldu.

Rusya'ya yönelik Çin'den ilk adım: Faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı
Rusya'ya yönelik Çin'den ilk adım: Faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı
GİRİŞ 27.04.2022 16:38 GÜNCELLEME 27.04.2022 16:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Çinli dron şirketi DJI Technology, dronlarının savaşta kullanılmasını önlemek için Rusya ve Ukrayna’daki ticari faaliyetlerini geçici olarak durdurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, farklı ülkelerdeki kanunlara uyum konusunda değerlendirme yapıldığı belirtilerek, "Mevcut incelemeye kadar DJI, Rusya ve Ukrayna’daki tüm ticari faaliyetlerini geçici olarak askıya aldı" ifadeleri kullanıldı.

Böylece ilk kez bir Çinli şirket, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rusya’daki operasyonlarını askıya almış oldu.

Şirket, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, "askeri amaçlı dron" üretmediğini, ürünlerine silah monte edilmesine karşı çıktığını belirtse de hem Ukrayna hem de Rusya’nın savaşta DJI dronlarını kullandığı düşünülüyor. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Federov geçtiğimiz ay DJI’ye Rusya’da insansız hava araçlarının satışının engellenmesi çağrısında bulunurken, Rus birliklerinin "sivilleri öldürmek için füzelerini yönlendirmek amacıyla Ukrayna’da DJI ürünlerini" kullandığını iddia etmişti.

RUSYA’YA YÖNELİK EKONOMİK YAPTIRIM

Rusya’nın Ukrayna’ya 24 Şubat’tan bu yana devam eden saldırıları nedeniyle ABD ve Batılı ülkeler Moskova’ya yönelik ekonomik yaptırımlarını sürdürüyor. Çok sayıda şirket Rusya pazarından çekilirken, Çinli firmalar Pekin yönetiminin Rusya’ya yönelik yaptırımlara karşı olması nedeniyle ülkede faaliyet göstermeye devam ediyordu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • Uuyt 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin güvenilir bir ülke degil Rusya yerine Çin'in batması daha önemli Rusya yıllardır Çin'in arkasında durdu ama çin omurgasız bir şekilde Rusya'yı satmaya çalışıyor ABD korkusundan birde büyük devlet olacakmış
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 1 yıl önce Şikayet Et
    Cadı kazanına dönmüş dünya
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kullandı mı suç, Ukrayna kullandı mı övgü. Aslında silahlar hep böyle ve kim kullanırsa kullansın ölüm getirmekten başka birşeye yaramıyor. Dünyanın gözü kandan başka birşey göremiyince mecburen kullanmak zorundasın. Yoksa ABD ve Rusya gibi yatırımlarının büyük bir kısmını silah teknolojisine yatıran ilkeler bir gün tepene çöker. Hele ki jeopolitik bir öneme sahipsen.
    Cevapla
  • Mdur 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna kendi topraginda kullanirsa niye suc olsun.
    Cevapla
  • refik 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Türkiyenin başına..
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Darisi senin bașina
    Cevapla
  • İskender 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin de yedi ceddin başına adi..
    Cevapla
  • özmuşlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece bu kadar mı....? Bu oyun bu kadar la kalırsa , bu büyük çerçeveye yazık olmaz mı ! Israrla devamını bekliyoruz..... Eldeki çıkacak kartların tamamını halen göremedim ne yazık ...! Herkesin bir hesabı varsa , Allah'ın hesabı herkesin üzerindedir ! Mutlak galip muhakkak o olacaktır... Kadir geceniz mübarek olsun herkesin......
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Seninde ..Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle