Emekliye ek temmuz zammı geliyor

Türkiye'deki milyonlarca emekliyi sevindiren açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşının Temmuz zammı sürecinde yeniden artacağını ifade etti. Bakan Bilgin, 1 Mayıs'ta detayları açıklayacağını söyledi

Emekliye ek temmuz zammı geliyor
Emekliye ek temmuz zammı geliyor
GİRİŞ 27.04.2022 09:10 GÜNCELLEME 27.04.2022 11:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emekli maaşları ile ilgili çok önemli açıklamalar geldi. A Para'ya gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşının temmuz ayında yeniden artacağı müjdesini verdi.

Vedat Bilgin, "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak" diye konuştu. Söz konusu gelişmeyle ilgili detayları 1 Mayıs tarihinde açıklayacağını söyleyen Vedat Bilgin, emekli bayram ikramiyesinin de 27-28-29 Nisan günlerinde hesaplarda olacağını kaydetti.

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN TEMMUZ DÜZENLEMESİ

Bakan Vedat Bilgin, "1.100 liralık ikramiyeyi eğer 400 lira artırmış olsaydık bunun tek seferde maliyeti 10 milyar lira olacaktı ve sadece tek seferlik bir uygulama olacaktı. Şimdi yapacağımız düzenlemeyle yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Bunun biraz üzerinde ama devamlı olan bir düzenleme olacak. Emekli maaşı yıl boyunca yüksek olmuş olacak" değerlendirmesinde bulundu.

ARTIŞ ENFLASYON ÜZERİNDEN Mİ?

Enflasyon üzerinden yapılacak bir hesaplama ile bir artış yapılacak sorusuna yanıt veren Bilgin, "Elbette içinde enflasyon olacak. Ama ağırlıklı olarak sosyal refah düzenlemesi olarak değerlendirmek gerekir. Enflasyonun tahribatını önleyecek düzenle olacak. Çok ciddi bir rahatlama olacak" dedi.

YÜZDE 66 ARTIRILMIŞTI

Yeni uygulanacak en düşük emekli maaşı ile ilgili rakam paylaşmayan Bakan Bilgin, 1 Mayıs'ta yapacağı konuşmada bununla ilgili detayları duyuracağını bildirdi. Ocak 2022'de en düşük emekli maaşları yapılan sosyal refah düzenleme ile birlikte yüzde 66 artış ile 1500 liradan 2500 liraya yükseltilmişti.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • Türkmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye okumayın iki yıl önce 2500 tl emekli maaşı alan bir emekli 500 TL ye kuzineli soba alırken şu anki 4500 TL emekli maaşı ile 2 soba bile alamıyor soba fiyatı 2500 TL... İki yıl önce 50 TL ye alınan bir torba kaliteli kömür şu an 250 TL aynı marka cins... Siz ne yapacaksınız ki emeklinin çalışanın alım gücünü iki yıl öncesine ve hatta 2002 yılı alım gücüne getireceksiniz?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yavvv he he
    Cevapla