1.1 milyar TL'lik hibe desteği!

Tarım temsilcileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın açıkladığı çiftçi ve tarım girişimcisine verilecek 1.1 milyar lira hibe desteğinden memnun olduklarını belirtti.

1.1 milyar TL'lik hibe desteği!
1.1 milyar TL'lik hibe desteği!
GİRİŞ 27.04.2022 07:45 GÜNCELLEME 27.04.2022 07:51
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON) Genel Başkanı Hakan Yüksel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı "2022 yılı için makine ekipman alımı ve kırsal altyapı yatırımlarına yönelik 32 bin 572 çiftçiyle tarıma dayalı yatırımlar için 418 girişimciye toplamda 1,1 milyar lira hibe desteği" açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"NE KADAR DESTEK, O KADAR ÜRETİM"

AA'nın haberine göre, Çiftçilere verilen desteklerin önemine işaret eden Yüksel, ne kadar destek verilirse çiftçinin üretimde o kadar çok kalmasının sağlanabileceğini dile getirdi.

"DÜNYADA OLDUĞU GİBİ BİZDE DE ÇİFTÇİ SAYISI AZALIYOR"

Yüksel, "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de çiftçi sayısı azalıyor. Bu tarz desteklerle çiftçinin kırsal alanda kalarak üretmeye devam etmesi teşvik ediliyor, bunu çok değerli buluyoruz. Bu bize göre hala yeterli değil, daha planlı ve üretime dayalı desteklerin artmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tarımsal üretimdeki yüksek girdi fiyatlarının, çiftçilerin sayılarının azalmasına veya alanlarını daraltmasına sebep olduğunu belirten Yüksel, bu kapsamda devletin tarımsal alanların artırılmasına ilişkin çalışmalarının bulunduğunu aktardı.

"ÇİFTÇİLİK VE ÇOBANLIK KUTSAL MESLEKLER"

Yüksel, hiçbir çiftçinin toprağını bırakıp kente göç etmek istemeyeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bunun için destek lazım. Tarım her şeydir, ekonominin ve sanayinin temelini oluşturur. Bunun için de çitçilerimizi daha çok gündemde tutmalıyız. Özellikle 'köylü' ya da 'çoban' gibi kelimelerin devlette itibarı artırılmalı. Bu yapılırsa gençlerin bu mesleklere yönelmesi sağlanabilir. Hem çiftçilik hem çobanlık çok kutsal mesleklerdir.

Gençlerin tarımı ve hayvancılığı meslek edinmeleri gerekiyor. Şu anda köylülerimizin çoğu çiftçilik yaptıklarını söylüyor ama bunların ekonomiye desteği yok, sadece kendilerine yetiyorlar. Biz bunu meslek haline getirirsek, şu anda şehirde mezun olup masa başı iş bekleyen pek çok ziraat ve gıda mühendisiyle veterinerleri buraya yönlendirebiliriz. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın yaptığı destekleri önemsiyoruz."

YORUMLAR 15
  • Ahmet dere 1 yıl önce Şikayet Et
    Garibana desdekmi hiç de bile ancak 1 milyonluk traktörün hibesi onunda vergi desdek dışı ortalama %35 anca bulur destek miktarı 1 milyonda 350 bin desdek geri kalan 650 binlira yı ancak zenginler öder geçenlerde araştırdım 12 hp çapa Mot veriyor merhaba yukarısı yok oda 15 bin TL aşmayacak şekilde vergiyi çıkar 15 binin üzeri farkı çıkar bir sürü evrak değişen fiyat yansımıyor
    Cevapla
  • oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    "418 girişimciye toplamda 1,1 milyar lira hibe desteği" ÇİFTÇİYE DEĞİL ÇİFTLİK SAHİBLERİNE DESTEK yeni çiftlik sahibi olagarklar oluşturma çabası var .
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet ten aldığı hipe paraları bankalara faizli yatırınlar olduğu gibi birde tarlasını ekmediğini söyleniyor.Devletimiz bu konuda hassas olmalı.Hipe desteğini hipe olmamalı.Gerekirse ekmeyenleri kendi ektirmeli.Devletimiz bilir.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Desteğe nereden başvuruluyor
    Cevapla
  • Dert bilen kim 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeterli destek verilmiyor hala tarıma bu yeterli değil herkes kazansın istiyorsanız vereceksiniz ayrıca traktör almak okadar zor olmamalı çifçiye devlet bankaları kolaylaştırmalı köprüye verdiği 1 milyar dolarlık krediyi düşük faizle çifçiye traktör dağıtsa traktörsüz çifçi kalmaz ülkede bazen kolay şeyleri göremiyor devlet niye çifçiyle alakası olmayan çifçiyle dertlenmeyen bakandan bürakratına müdürden tutun ilçe tarıma atanan çalışana kadar çifçilikten bir çare insanlar atanırsa tarım ilerlemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle