ASELSAN'dan gurur veren başarı: 243 milyon dolar daha ülkede kaldı!

ASELSAN'ın 3 aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 büyüyerek 4,4 milyar liraya ulaştı. Şirketten yapılan açıklamada 243 milyon dolara yakın bir büyüklüğün ülkede kalmasının sağladığı duyuruldu.

GİRİŞ 27.04.2022 07:13 GÜNCELLEME 27.04.2022 09:50
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Şirket bu yılın ilk çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yatırımlarıyla sürdürülebilir büyümesine devam eden ASELSAN'ın 3 aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 büyüyerek 4,4 milyar liraya ulaştı.

ASELSAN'ın Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Karı (FAVÖK) 1 milyar lira olarak gerçekleşirken net karı da geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 36 artış göstererek 1,7 milyar lira seviyesine çıktı. Şirket güçlü öz sermaye yapısını korumaya devam etti ve öz kaynakların aktife oranı yüzde 56 olarak gerçekleşti.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, ilk çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin, "Gelişmiş teknolojilerimizi dünyanın hizmetine sunarken ülkemize olan sorumluluğumuzu da yerine getirmeyi unutmadık. Ekonomimize katkı sağlamayı sürdürdüğümüz bir çeyreği daha geride bıraktık. Şirketimizin 2022 yılı ilk çeyrek sonu itibarıyla bakiye siparişleri 8,3 milyar dolar oldu." ifadelerini kullandı.

Görgün, gelecek 20 yılda insan yaşamının geçen 20-25 yıldaki bilişim devrimiyle uğradığı değişime benzer bir dönüşüm geçireceğine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"ASELSAN, milletimizin ve mühendislerimizin bağımsızlık vizyonuyla çıktığı bu yolda sivil alanlardaki çalışmalarına da durmadan devam ediyor. Milli imkanlarla geliştirilen ARIN X-Ray Bagaj Kontrol Cihazlarımız Gaziantep'ten sonra şimdi de Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü uhdesinde kullanılmak üzere Tokat Havalimanına teslim edildi. Gün geçtikçe büyüyen projelerimizle gelişmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz ve edeceğiz."

Tedarikçilerinin finansal ihtiyaçları noktasında çalışmalar yürütmenin öneminin farkında olduklarını, Anadolubank ile Tedarikçi Finansmanı Sistemi anlaşmasını imzalayarak çalıştıkları banka sayısını 15'e çıkardıklarını belirten Görgün, ilk çeyrekte tedarikçilerine 5,3 milyar liraya yaklaşan ödeme yaptıklarını vurguladı.

3 AYDA 47 ÜRÜN MİLLİLEŞTİ, 243 MİLYON DOLAR ÜLKEDE KALDI

Görgün, bu 3 aylık süreçte 47 ürünün de millileştirilmesini başarı ile tamamladıklarını, böylelikle son 3 yılda millileşen ürün sayısının 554'ün üzerine çıkartarak 243 milyon dolara yakın bir büyüklüğün ülkede kalmasını sağladıklarına işaret etti.

Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarına (EKO İKLİM) katılım sağladıklarını anımsatan Görgün, "Sadece ASELSAN'ı değil, tüm değer zincirimizi olumsuz etkileyebilecek iklim değişikliği riskini, yüksek teknolojimiz, insan kıymetimiz ve güçlü bilgi birikimimizle yönetiyoruz." sözlerini kullandı.

Görgün, Uluslararası İş Güvenliği Ödülleri (International Safety Awards) kapsamında, savunma sektöründe Türkiye'den ödül alan tek şirket olduklarının altını çizerek, "2022 yılının devamında da aynı çalışma azmiyle ilerlemeye ve bunu finansal sonuçlarımıza aktarmaya devam edeceğiz. Başta Cumhurbaşkanımız ve Savunma Sanayii Başkanlığımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ciro güzel ama nakit akışında sorun var. Alacaklarını tahsil edemiyor. ASELSAN a gözümüz gibi bakmamız lazım. Alacaklarını tahsil etsin ki yeni şeyler uretsin. Yetkililerimiz ASELSAN konusunda uyaralım.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yapandan,da yaptıranda razı olsun. Kem gözler beter olsun.
    Cevapla
  • Çapula çırpa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ee hani nerde madem ülkede kaldı da..hepten fakirleşti ya millet..et buysa kedi nerde??hahaha..
    Cevapla
  • ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun.Rabbim devletimize zeval vermesin.
    Cevapla
  • Düşün 1 yıl önce Şikayet Et
    İyide diyer herşeyi $ olarak verip neden ciroyu TL veriyorsunuz. Böyle bakınca ciro düşmüş aslında. Geçen seneden bu zamana kur artışı %100. Ciro TL olarak %150 artmalıydı.
    Cevapla
  • Memleket meselesi 1 yıl önce Şikayet Et
    Alacaklarını tahsil etse, o cironun sonuna bir sıfır, hatta 2 sıfır bile ekleyebilir
    Cevapla
  • Adamın Biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağzı olan konuşuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle