Bakan Bilgin tarih verdi! 3600 ek gösterge müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişinin merakla beklediği 3600 ek göstergeyle ilgili açıklamada bulundu.

GİRİŞ 26.04.2022 23:17 GÜNCELLEME 26.04.2022 23:20
Bu Habere 173 Yorum Yapılmış

Gümüşhane'de çeşitli ziyaretlerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,, daha sonra İl Özel İdaresi tesislerinde işçilerle iftar yaptı. Bakan Bilgin, milyonların merakla beklediği 3600 ek göstergeyle ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Bilgin, “Kamu personelinin 3600 ek gösterge meselesi, mayıs ayı içerisinde bitireceğimiz çalışmalardan bir tanesi" dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN SELAMINI İLETTİ

Bilgin, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gümüşhanelilere selamını ileterek, "Cumhurbaşkanımız sadece selam göndermedi, aynı zamanda bir müjde gönderdi; Gümüşhane-Bayburt havaalanının bu yılın sonuna kadar tamamlanacağı talimatını verdi. Umut ediyorum 2023'ün başında havaalanının açılış töreninde de birlikte olacağız." diye konuştu.

Hayatının 30 yılını çalışma ekonomisi üzerine adadığını, bu alanda dersler verdiğini ve çalışma hayatının bütün zorluklarını aşağı yukarı bilen, bunlarla ilgili çalışmaları ve kitapları olan birisi olduğunu anlatan Bilgin, çalışma hayatının sorunlarını bildiklerini ve bu sorunların çözümü için de ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sonrası büyük krizler yaşandığına ancak Türkiye'nin sağlıktan eğitime, sosyal güvenlikten çalışma hayatına her alanda enflasyon şartlarına rağmen yurttaşların hizmetinde olduğuna dikkati çeken Bilgin, Türkiye'nin salgın sürecini başarılı şekilde yürüttüğünü ve batılı ülkelerde anlatılan hikayelerin yerine bambaşka bir hikaye yazdığını kaydetti.

Bilgin, çalışanları enflasyon karşısında korumak için çeşitli düzenlemeler, iyileştirmeler yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bugün bu rakamlar enflasyonun etkisiyle aşındı, aşınıyor, aşınacak. Enflasyona karşı koruma sistemi olarak bir taraftan sosyal politikalar uygularken bir taraftan da enflasyonu dizginleyecek, kontrol altına alacak, büyümeyi, ekonomik gelişmeyi devam ettirecek ve sürekliliği sağlayacak bir ekonomi politikası uyguluyoruz. Enflasyonun tahribatlarına karşı koruyacak yeni çalışmalarımız da var. Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın daha kapsamlı bir şekilde bu konuyu kamuoyuyla paylaşacağını söylüyorum. Sadece şu haberi veriyorum ki bütün çalışanlarımız, asgari ücretliler, emekliler, memurlar, kamu personeli, işçi ve memur emeklileri herkes bilsin ki Türk devleti sosyal hukuk devletidir ve çalışanlarını mutlaka korur. Hepsiyle de ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bunlar programımıza göre kamuoyuyla paylaşılacaktır."



3600 EK GÖSTERGE MÜJDESİ

Kamu personelinin 3600 ek gösterge beklentisine de değinen Bilgin, şunları kaydetti:

"Mayıs içerisinde bitireceğimiz çalışmalardan birisi de kamu personelinin 3600 ek gösterge meselesi. Onu da kapsamlı bir şekilde ele aldık, çalışmalarımız nihayete ermek üzere, bu ay içerisinde tamamlayacağız ve milletimizle onu da paylaşacağız. Çalışanlarımız şundan emin olsunlar, devletimiz sizi asla unutmadı. Türkiye'nin işçileri, Türkiye'nin emekçileri, emeklileri, Türk devleti sizin yanınızdadır. Bu enflasyonun tahribatını da ortadan kaldıracak çalışmalar önümüzdedir. Bunları adım adım kamuoyuyla paylaşacağız."

İftar programının ardından Zafer Meydanı'nda vatandaşlarla çay içen Bakan Bilgin, daha sonra kentten ayrıldı.

Bilgin'e Vali Kamuran Taşbilek, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Cihan Pektaş ve Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen ile diğer ilgililer de eşlik etti.

YORUMLAR 173
  • Tosun 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt yok oy yok asla. 32 yıl 10.300 prim yazık bize..
    Cevapla
  • Hadi Oradan 1 yıl önce Şikayet Et
    16 yasinda işe baslayan 32 yil sonra 48 yasinda olur,.sen bu zamanda bu devirde daha halen 48 yasinda emekli olcam demeye utanmiyormusun, Bre edep yahuuuu, Yok hakmişmişmişmiş,.
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede EYT sorunu diye bişey Yol, bizdeki sorun 50 yaşinda emekli olmak isteyen TEMBELLERLE, Ya kardeşim dünyanin neresinde glrülmüş bu yaşta emeklilik,, Neymiş işsizmiş iş bulamiyormuş"muş, Devlet her iş bulamayan 50 yaşindakini emekli yapacak olsa SGK çöker. Medeni insan gibi yaşinizi BEKLEYECEKSINIZ.
    Cevapla
  • Arzu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal nikli Kanunlari geri yürüten veya iten vs yok, Ama senin bu işlere akligin ermemesi gayet normal çünki seni ADINDA KEMAL. EYT KONUSU KONUSU 23 YIL ÖNCE KAPANMIŞTIR by kemal
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlar geriye yürütülemez. Konu bu kadar net.
    Cevapla
  • Bi sus 1 yıl önce Şikayet Et
    Üle YILMAZ ADLI. Ya dayi sen 53 yasinda emekli olaCakmişsin daha ne istiyorsun Ayip Ayip.
    Cevapla
  • Hatice 1 yıl önce Şikayet Et
    Yilmaz nikli, Geç o boş konuşmalari maç oynanirken kural degişmezmiş, Ya kardeşim kanun yasalar zamanin günün şartlarina uygun degilse her zaman deģişir ve değişmelidirde,.bu dünyanin her tarafinda böyledir, Dünyanin ihraxat şampiyonu Almanya bile emekli yaşini devamli yükseltiyorken üstesinden gelemeyiz derken, biz nasil üstesinden gelecez, 50 yaşindayim 30 senedir çalişiyorum demekle nedir amaç. Sana anlatiyoruz anlamiyorsunuz,.dpnyanin neresinde var 50 yasinda emeklilik sen onu göster, Onlar Allahin kulu degillermi, Adam olun Adam
    Cevapla
  • yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne tembelliği anlamadım, 50 yaşımdayım, 30 senedir çalışıyorum,yani yaşımın yarıdan fazlası çalışmakla geçmiş, halâ 3 senem var,size şunu hatırlatmak isterim,çok kullanılan bir söz, maç oynanırken kural degiştirilmez diye.Ortada elbette bir hak gaspı vardır bunu kimse inkar edemez.
    Cevapla
  • Arzu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende bekleyecem sende herkes bekleyecek SABIT NIKLI DAYI. yok öyle 40 yaşinda eneklilik
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede EYT sorunu diye bişey Yol, bizdeki sorun 50 yaşinda emekli olmak isteyen TEMBELLERLE, Ya kardeşim dünyanin neresinde glrülmüş bu yaşta emeklilik,, Neymiş işsizmiş iş bulamiyormuş"muş, Devlet her iş bulamayan 50 yaşindakini emekli yapacak olsa SGK çöker. Medeni insan gibi yaşinizi BEKLEYECEKSINIZ.
    Cevapla
  • Levran 1 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa kaya efendi, 47 yaşinda iş bulamayani devlet emekli yapacak olursa, SGK çöker iflas eder, Bu işler senin benim mantigima göre yapilmaz bunlar hesap işi,. Avruoada amerikada dünyanin super gückeri ülkelerinde bile emkmekli yaşi 67 iken biz neyimize gpvenipte 50 yasinda vatandaslari emekli yapacaz, Sen önce bunun cevabini versene, neymis 47 yasinda iş bulamamiş emeklilik istiyor. OLDU GÖZLERIM DOLDU
    Cevapla
  • Mustafa Kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayşe hanım ben yaşım şuan 47 ama bu dan 3 yıl önce bi iş yerine gittim iş baş vur yaptım iş veren arkdaş bana acil açık dedi ben sen işe alamam dedi yaşın geçmiş diyor iş veren göre koca dik hükümet göre genç peki ölelim mi ayşe hanım siz belki işe veren sizi biliyorum ama sorun şuan ben gibi olan insanlar ne yapsın tşk ederim
    Cevapla
  • Eyt 1 yıl önce Şikayet Et
    Senya işadamısın yada devlet dairesinde rahatsın
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyse
    Cevapla
  • Erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Serbest piyasayi ksldırmasısı lazım
    Cevapla
  • memet 1 yıl önce Şikayet Et
    Alım gücü çok azaldı, ek gösterge de artık nefes aldırmayacak. Ey Hükümet alım gücü çok düştü, bir şeyler yapın. Piyasada fiyatlar yüzde üçyüz elli arttı, ama memura verilen zam yüzde otuz. Buna karanlık yuvarlak masa altılısı ve masa altı olan partiler çok seviniyor. Ey Hükümet akıllı ol.
    Cevapla
  • MezgitBey 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun haberin neresinde tam tarih verilmiş anlayamadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle