Bakan Nebati'den Rusya açıklaması: Sıkıntı olmayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Rus kredi kartı sistemi Mir kart kullanan işletmelerin oranının Türkiye'de yüzde 15'lerde olduğunu belirterek, "Şimdi bankalar hızlı bir şekilde dağıtım yapıyorlar. Sıkıntı olmayacak" dedi.

Bakan Nebati'den Rusya açıklaması: Sıkıntı olmayacak
Bakan Nebati'den Rusya açıklaması: Sıkıntı olmayacak
GİRİŞ 26.04.2022 12:20 GÜNCELLEME 26.04.2022 13:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Nebati, Rusya- Ukrayna krizi sonrasında, Visa ve Master ödeme sistemlerinin Rusya’ya yaptırım kapsamında hizmetlerini durdurduğunu ve karar sonrasında Rus turistlerin bu kartlar ile yurt dışında harcama yapamadığının hatırlatılması üzerine, "Rusya’nın Mir sistemi var. Mir kart çok iyi bir şekilde kullanılıyor. Türkiye’de Mir kart kullanan işletmelerin oranı yüzde 15’lerdeydi, şimdi bankalar hızlı bir şekilde dağıtım yapıyorlar. Sıkıntı olmayacak" dedi.

HEDEF 35 MİLYAR DOLAR

Bakan Nebati, "Nisan ayında otellerdeki doluluk oranımız yüzde 68 civarında, mayıs ayından doluluk oranı yüzde 92 olacak. Mayıs’ta İstanbul’da otellerde yer bulunamayacak. Turizm ile beklentilerimiz çok iyi. 45 milyon turist, 35 milyar dolar hedefimizi geçeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Yalansa Söyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Sende verdir 9 gün tatil resmi dairelere ülkem gelişecek cok calışacagız hikaye oh devlette calışan Akp geleli bayramların bayram katıyor özelede yasak getirilsin yada adaletli iş yapın evlerde kavga var özel sektörle devkette calışanlar arasında biri bayram bitmeden işe devletteki mayo giyip denize adalet saglayın kardeşim dini bayramı mayo bayramına cevirdiniz uzun tatillerle
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah ithalat ihracat açığını kapamaya yeter.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye rus ile beraber olup batı kafiri avrupa ve abd terör devletine kök söktürür dünyanın her madeni ve gıdasının 4 te 3ü bizde. ortadoğu ve asya biz bize yeteriz... chpkk ve kemali de def ederiz avrupaya istediği kadar fatura ödemesin nükleer santrali sokarlar kemale
    Cevapla
  • Yüksekli 50 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım gurbetçiye kendi kullanma şartı ile Türkiye’ye bir araba çıkartma hakkı verin . Bir miktarda devlet bankasına döviz yatırma şartı olursa hazine güçlenir .
    Cevapla
  • Bjk 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 15 e dayandı memati tedbir al millet bi akın ettimi yükselince önünde duramazsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle